Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Voronin: Societatea trebuie să cunoască numele celor, care au votat o Lege anticreştină

|versiune pentru tipar||
PCRM / 29 mai 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Numele celor 53 de deputaţi ai Alianţei pentru Integrare Europeană, cu voturile cărora a fost adoptată Legea privind asigurarea egalităţii (Legea antidiscriminare), precum şi al Preşedintelui ţării, care a promulgat-o, vor fi făcute publice prin intermediul unor foi volante, care vor conţine informaţii personale ale acestora. Declaraţia a fost făcută, luni seara, în cadrul unei emisiuni televizate, de liderul Partidului Comuniştilor din Moldova, Vladimir Voronin, care a accentuat că societatea trebuie să cunoască numele “trădătorilor creştinismului”.

“Noi am discutat problema foarte serios şi am ajuns la concluzia că biografiile acestor 53 de deputaţi şi a Preşedintelui, care a promulgat legea, vor fi publicate în foi volante. O să fie înscrişi buneii lor, părinţii lor, copiii lor, pedagogii lor, toţi cei care i-au crescut şi i-au educat astfel, încât au ajuns la această trădare a creştinismului nostru”, a declarat Vladimir Voronin, subliniind că va cere şi Mitropoliei Moldovei să interzică accesul acestora în Biserică.

Potrivit lui Voronin, cei care au elaborat şi votat Legea privind asigurarea egalităţii “nu sunt enoriaşi, ei sunt trădători, criminali şi Iuda”, din aceste considerente, societatea moldovenească, care în majoritatea sa absolută este ortodoxă, trebuie să le cunoască numele.

“Nu mă voi linişti până nu vom încheia cu cei care au votat şi până nu vom anula această lege”, a mai adăugat liderul Partidului Comuniştilor, promiţând că va merge până la rezultatul scontat cu această lege.

Majoritatea parlamentară a adoptat, vineri, 25 mai, Legea antidiscriminare, redenumită în legea privind asigurarea egalităţii, în pofida acţiunilor de protest în masă, care au avut loc pe parcursul unui an, oamenii manifestând împotriva adoptării documentului. Legea dată promovează, inclusiv, libertăţile şi drepturile minorităţilor sexuale. Documentul a fost adoptat cu votul fracţiunilor PL, PDM şi PLDM. Pe data de 28 mai curent, Legea a fost promulgată, fără întârziere, de Preşedintele ţării, Nicolae Timofti. Documentul a fost elaborat şi promovat cu insistenţă de Guvernul lui Vladimir Filat, care a insistat că adoptarea acestei legi este o condiţie obligatorie înaintată de Uniunea Europeană pentru liberalizarea regimului de vize.

Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia fracţiunii PCRM în legătură cu proiectul 1103 “Cu privire la asigurarea egalităţii” Scrisoare deschisă către membrii Comitetului de monitori ai APCE privind situaţia din Moldova