Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 9 iulie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 9 iulie 2012, deputaţii fracţiunii PCRM în Parlament Serghei Sîrbu şi Artur Reşetnicov au depus o sesizare la Curtea Constituţională prin care au contestat Legea nr. nr. 115 din 18.05.2012 pentru completarea articolului 47 din Regulamentul Parlamentului.

Prin acest act normativ, se stabileşte că toate iniţiativele legislative înregistrate şi neexaminate de Parlament devin nule.

Autorii sesizării consideră că prin adoptarea acestei legi Parlamentul a încălcat flagrant un şir de norme constituţionale care reglementează statul deputatului ca reprezentant al poporului, îngrădeşte dreptul deputatului la iniţiativă legislativă, afectează independenţa acestuia etc.

De asemenea a fost contestat faptul că această lege va avea efect retroactiv şi se va aplica tutuor proiectelor înregistrate pînă la intrarea în vigoare a acesteia.

Actuala majoritate parlamentară contiuă practica sa de reprimare a tuturor drepturilor opoziţiei, în acest caz, dreptul la iniţiativă legislativă ceea ce înseamnă ignorarea voinţei a sute de mii de alegători.

Serviciul de presă PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Voronin: PCRM nu va accepta suprimarea libertăţii de exprimare şi lipsa pluralismului politic în Moldova Declaraţia Fracţiunii PCRM în Parlamentul Republicii Moldova referitor la situaţia creată în agricultură