Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin: Vom cere susţinerea poporului în apărarea simbolurilor PCRM

|versiune pentru tipar||
PCRM / 25 iulie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Declaraţia a fost făcută de liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, marţi seara, în cadrul unei emisiuni televizate.

Voronin a accentuat că Partidul Comuniştilor va ataca pe toate căile legale decizia de interzicere a simbolurilor “secera şi ciocanul”, însă nu va renunţa la acestea. “Noi o să protestăm, dar toate protestele noastre vor fi în cadrul constituţional şi în cadrul legislaţiei existente, dar nu o să ne conformăm niciodată acestor interziceri”, a accentuat liderul comuniştilor, explicând că hotărârea Parlamentului prin care s-a decis interzicerea însemnelor comuniste “nu este lege adoptată, asta este răfuială politică”.

“Noi am declarat că atacăm această lege în toate instanţele care astăzi există pe globul pământesc, începând cu Curtea Constituţională a Republicii Moldova, Curtea Europeană a Drepturilor Omului la Strasbourg şi toate instituţiile”, a mai adăugat sursa citată.

Vladimir Voronin a atenţionat opinia publică asupra faptului că Alianţa pentru Integrare Europeană nu se va opri doar la interzicerea însemnelor. “Ei vor merge şi mai departe, la interzicerea partidului. Atunci o să mergem şi mai departe şi o să ne adresăm direct către popor”, a adăugat Voronin.

Pe data de 12 iulie curent, majoritatea parlamentară a adoptat o hotărâre, înaintată de fracţiunea Partidului Liberal radical de dreapta, prin care a condamnat regimul totalitar comunist şi a interzis utilizarea pe teritoriul Moldovei a simbolurilor “secera şi ciocanul”. În baza acestei hotărâri a fost modificată şi Legea cu privire la partidele politice prin care se interzice partidelor politice să folosească simbolurile menţionate, în caz contrar vor fi sancţionate.

Sursa: www.pcrm.md

Interzicerea simbolicii sovietice nu a scăzut din ratingul electoral al Partidului Comuniştilor Locuitorii satului Elizavetovca apără “secera şi ciocanul”