Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin: Partidul Comuniştilor îşi va menţine simbolica

|versiune pentru tipar||
PCRM / 21 iulie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, susţine că formaţiunea pe care o conduce nu va renunţa la simbolica “secera şi ciocanul”, “care este un simbol internaţional, cel care a obţinut victoria împotriva fascismului”.

“Nu vom renunţa la simboluri, ele nu sunt ale noastre, ele sunt simboluri internaţionale şi istorice, sub egida căruia au luptat toţi muncitorii şi ţăranii din acele timpuri. Este un simbol al victoriei împotriva fascismului. Renunţarea la ele ar însemna trădarea intereselor poporului, a trecutului istoric al ţării noastre”, a declarat Vladimir Voronin.

Preşedintele PCRM a accentuat că formaţiunea pe care o conduce va întreprinde acţiuni de apărare a simbolurile “secera şi ciocanul”, care reprezintă istoria. “Nu vom renunţa la nimic, totul va rămâne cum este. Actuala guvernare vrea să rămânem în afara legii, pentru ca a doua zi să anunţe alegeri noi. Dar nu vom renunţa”, a declarat Vladimir Voronin.

În aceeaşi ordine de idei, liderul comuniştilor a spus că formaţiunea pe care o conduce se va conduce în lupta sa de prevederile Declaraţiei drepturilor omului, citate din care sunt surmontate la intrarea în sediul ONU din New-York, care spun că odată ce guvernarea ţării are loc în mod necorespunzător, atunci poporul are dreptul să-şi manifeste nemulţumirea faţă de conducere. “Noi ne vom conduce de această noţiune”, a concluzionat Vladimir Voronin.

Pe data de 12 iulie curent, majoritatea parlamentară a adoptat o hotărâre, înaintată de fracţiunea Partidului Liberal radical de dreapta, prin care a condamnat regimul totalitar comunist şi a interzis utilizarea pe teritoriul Moldovei a simbolurilor “secera şi ciocanul”. În baza acestei hotărâri a fost modificată şi Legea cu privire la partidele politice prin care se interzice partidelor politice să folosească simbolurile menţionate, în caz contrar vor fi sancţionate.

Sursa: www.pcrm.md

Conducerea Moldovei este învinuită de organizarea unui atac raider de preluare a puterii în raionul Basarabeasca Adresare către liderii şi parlamentele statelor CSI, CE, OSCE liderilor partidelor politice din statele Consiliului Europei