Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

În Moldova vor începe acţiuni de protest în masă în legătură cu refuzul autorităţilor de integrare în Uniunea Vamală

|versiune pentru tipar||
PCRM / 1 octombrie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele celei mai mari forte politice din Moldova, a Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a anunţat despre începerea acţiunilor de protest în masă, în legătură cu refuzul partidelor de guvernământ de a organiza un referendum de aderare a Moldovei la Uniunea Vamală.

În context, Voronin a menţionat că PCRM începe o campanie de informare în masă privind Uniunea Vamală şi beneficiile acestei structuri pentru Moldova. “Nu avem menirea doar să respingem toate sperietoarele de genul Siberia, urşi sau un nou jug mongol, dar să le explicăm oamenilor că guvernare se teme de votul lor, că guvernarea le-a încălcat dreptul să-şi decidă viitorul”, a declarat Voronin, vorbind în faţa activului zonal PCRM la Chişinău.

Ex-preşedintele a atras atenţia celor prezenţi că autorităţile actuale ascund intenţionat faptul că au primit declaraţii de susţinere a referendumului de la consilii locale din toată Moldova. “Nici un post de televiziune nu a riscat să vorbească despre faptul că deja circa 20 de oraşe moldoveneşti s-au adresat cu cererea de a petrece referendumul”, a menţionat Voronin.

“Guvernarea trebuie să înţeleagă că de această data a ofensat nu atât susţinătorii Partidului Comuniştilor, cât majoritatea absolută a poporului moldovenesc. Şi de această majoritate trebuie să se teamă. Toţi! Jocurile s-au terminat. Acţiunile de protest cu lozincile «Moldova — Moldova» şi «Jos Alianţa» nu mai lucrează. Trebuie să ridicăm împotriva acestui regim toată ţara. Şi guvernarea trebuie să vadă această ţară la Chişinău, în ziua când noi vom înainta din nou iniţiativa referendumului în Parlament”, a declarat preşedintele PCRM.

Pentru pregătirea unei ieşiri masive în capital, Voronin a accentuat că în apropierea traseelor, în centrele localităţile vor avea loc mitinguri de protest cu blocarea traseelor din toată ţara.

Voronin a sublinit că trebuie să fie adoptată o decizie, “care va fi un semnal pentru tot poporul că în cel mai scurt timp trebuie să se adune şi să pornească spre Chişinău, să vină spre Chişinău nu pentru pogromuri, dar pentru a obţine din acest Parlament o decizie: oferiţi poporului dreptul la decizie!”

“Eu vorbesc deschis despre acest lucru, deoarece nu se poate vorbi în şoaptă. Când este vorba despre apărarea dreptului poporului la suveranitate, trebuie să vorbim despre asta în toată vocea! Să ne audă toată ţara! Nici Moldova, nici poporul nu au o altă cale”, a concluzionat preşedintele Partidului Comuniştilor, cel de-al treilea Preşedinte al Moldova, Vladimir Voronin.

În şedinţa Parlamentului din 27 septembrie, majoritatea parlamentară reprezentată de partidele lui Vladimir Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu, au respins iniţiativa Partidului Comuniştilor de a organiza referendumul de aderare a Moldovei la Uniunea Vamală. Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a declarat că refuzul este motivate de faptul că integrarea eurasiatică este “un proiect mort”.

Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin: Partidul Comuniştilor nu renunţă la simbolica sa Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova