Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au organizat un program de festivităţi dedicat Zilei Victoriei

|versiune pentru tipar||
PSRM / 9 mai 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

De ziua Marii Victorii, membrii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au depus flori la Complexul Memorial “Eternitate”, cît şi la Memorialul “Capul de Pod de la Şerpeni” — întru comemorarea eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Cu prilejul Zilei Victoriei socialiştii au organizat mai multe măsuri. Această zi semnificativă a început printr-un marş solemn spre Complexul Memorial “Eternitate”, unde, împreună cu liderii Partidului Socialiştilor Igor Dodon, Vlad Batrîncea, Ala Dolinţa, Veronica Abramciuc, au fost depuse flori la Focul Veşnic.

Pentru a aduce omagiu memoriei eroilor, căzuţi în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, cît şi pentru a împărtăşi bucuria Victoriei cu veteranii, activiştii aripei tinere a Partidului “Garda Tînără”, au organizat un miting cu depunere de flori şi o bucătărie de campanie la Memorialul “Capul de pod de la Şerpeni”.

La miting, Igor Dodon a ţinut un discurs în care a felicitat veteranii şi i-a îndemnat pe cei tineri să nu dea nicicînd uitării faptele de curaj ale eroilor: “Suntem tineri, nu ne este dat să simţim şi să conştientizăm pe deplin ceea ce aţi avut de îndurat, în acei ani cumpliţi, dar mereu vom ţine minte de faptele eroice pe care le-aţi săvîrşit şi ne vom pleca frunţile înaintea voastră”.

Tinerii i-au felicitat, şi ei, pe veterani şi au interpretat pentru aceştia cîntece din perioada de război.

Îndată după miting, a fost desfăşurată o bucătărie de campanie pentru veterani.

Menţionăm că anterior, membrii partidului PSRM şi activiştii Gărzii Tinere au desfăşurat Acţiunea “Panglica Sfîntului Gheorghe”, în cadrul căreia, în toate oraşele şi centrele raionale ale Moldovei, a avut loc distribuirea gratuită a Panglicilor Sf. Gheorghe. De asemenea, au fost efectuate lucrări de curăţire şi amenajare a mormintelor veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, precum şi organizată o cursă automobilistică întru comemorarea evenimentelor eroice, vizitînd locurile gloriei militare.

Mesaj de felicitare din partea lui Igor Dodon, сu prilejul zilei de 9 mai — Ziua Victoriei

Stimaţi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei!

Astăzi marcăm cea de-a 67-a aniversare de la Marea Victorie asupra fascismului.

În pofida timpului ce s-a scurs, nu dispare şi nu se învecheşte memoria despre acest mare eveniment. În aceste zile ale lunii Mai, ne reamintim cu deosebită recunoştinţă şi caldură sufletească de toţi cei care au plătit cu viaţa lor pentru pace, libertate şi independenţa Patriei noastre.

Această zi mare a dat o semnificaţie şi un conţinut special istoriei, culturii şi vieţii societăţii noastre.

Bunicii, taţii, fraţii, mamele şi surorile noastre au plătit cu sîngele lor, cu vieţile lor pentru pace pe pamînt, pentru o viaţă liberă şi fericită a generaţiilor de după război.

Dragi veterani!

Permiteţi-mi să vă mulţumesc pentru curajul, vitejia şi rezistenţa Dumneavoastră. Vă doresc sănătate, energie inepuizabilă, grijă din partea celor dragi.

Memoria despre marele război împotriva fascismului, despre Marea Victorie, despre eroismul Dumneavoastră va trăi veşnic în sufletele şi inimile noastre!

Sursa: socialistii.md

Declaraţia grupului socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău, Petru Donţov şi Elena Danu Organizaţia teritorială a PSD din raionul Rîşcani a aderat la Partidul Socialiştilor