Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

“Fie ca mereu să trăiască victoria noastră…”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 18 iunie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Festivitatea de desfăşurare a panglicii “Sf. Gheorghe” a avut loc sîmbăta seara în Piaţa Marii Adunări Naţionale, lîngă Arcul de Triumf. Peste 100 de reprezentanţi ai organizaţiei de tineret ai socialiştilor “Garda Tînără”, din toată republica, au întins panglica “Sf. Gheorghe”, ce avea o lăţime de 2 m şi o lungime de 30 m. Această acţiune a fost dedicată zilei de 22 iunie, ziua cînd a început Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Locuitorii Chişinăului, care au fost prezenţi în acel moment în piaţă au avut posibilitatea de a transmite cuvinte de mulţumire, urări de bine veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care au eliberat omenirea de fascism şi datorită cărora noi, acum, trăim sub cer paşnic.

Evenimentul de desfăşurare a panglicii “Sf. Gheorghe” a avut loc în mai multe state CSI şi este iniţiat de “Garda Tînără” a partidului politic din Federaţia Rusă — “Edinaia Rossia”, în cadrul festivităţii internaţionale “Panglica Sf. Gheorghe”. Startul acţiunii a fost dat pe 4 mai la Moscova, pe Dealul Poklonnîi. În Republica Moldova, manifestarea a fost organizată de către “Garda Tînără”, aripa tînără a Partidului Socialiştilor, împreună cu mişcarea de tineret “ILERI”, susţinută de Liga Tineretului Rus.

Panglica “Sf. Gheorghe” adusă la Chişinău a fost deja defăşurată în Rusia, Republica Belarus, Ucraina. În ajun, panglica fost desfăşurată în Tiraspol. Se preconizează ca organizatorii acţiunii să viziteze 36 de oraşe a gloriei militare din Rusia şi ţările din vecinătatea apropiată. După aceasta panglica va fi readusă în Rusia pentru comemorarea zilei de 22 iunie. Aceasta va fi transmisă în mod solemn către administraţia oraşului Noghinsk din Moscova.

Igor Vîlcu: “Astăzi, ne-am adunat aici pentru a glorifica veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, pe cei, care ne-au dăruit o viaţă liberă, fără fascism. Noi ţinem minte eroismul buneilor noştri şi credem că memoria vitejiei va rămîne vie după secole. Datoria noastră este de a transmite generaţiilor următoare faima Marii Victorii!”

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon: Este PD un partid de stînga? Igor Dodon: Cineva din AIE doreşte alegeri anticipate