Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Filat trebuie să se lase de rugăciuni şi să întreprindă acţiuni concrete de ajutorare a agricultorilor

|versiune pentru tipar||
PSRM / 6 iulie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Socialiştii au emis o declaraţie în legătură cu situaţia creată în sectorul agricol.

“Condiţiile climaterice drastice şi lipsa unor măsuri de intervenţie eficiente din partea Guvernului paralizează sectorul agricol, creînd dificultăţi pentru agricultori şi populaţia din mediul rural.

Situaţia gravă din sectorul agricol ameninţă stabilitatea alimentară şi economică a statului, însă Guvernul întîrzie să aprobe un plan de acţiuni dînd vina pe eroarea meteorologilor care au promis ploi.

Seceta loveşte în cel mai vital sector al economiei naţionale, afectînd şi gospodăriile particulare din satele moldoveneşti. Consecinţele inacţiunilor Guvernului se vor resimţi la toamnă şi vor conduce la majorarea preţurilor la produsele agricole, ameninţînd securitatea alimentară a ţării. Mai mult decît atît, există riscul unei crize alimentare de proporţii în prag de iarnă, ca urmare a abordării lăsătoare şi neprofesioniste din partea guvernanţilor.

În legătură cu aceasta, noi, socialiştii cerem Guvernului în regim de urgenţă să elaboreze un plan de acţiuni pentru ajutorarea agricultorilor şi combaterea consecinţelor provocate de secetă.

Criticăm comportamentul premierului şi îi reamintim că misiunea de a se ruga pentru binele ţării şi populaţiei îi revine Bisericii, iar Guvernul are obligaţia să rezolve problemele cetăţenilor aici şi acum. Sîntem indignaţi de declaraţiile iresponsabile a lui Vlad Filat cu privire la agricultori cărora în mod ironic le propune «servicii de masaj» în loc să le ofere asistenţa necesară.

Insistăm pe faptul că Guvernul trebuie să acorde o atenţie sporită producătorilor autohtoni şi sectorului real al economiei. Din acest considerent, grija faţă de agricultori trebuie să fie o sarcină prioritară pentru executiv, în special pe timp de criză.”

Amintim că anterior socialiştii au propus mai multe măsuri pentru a îmbunătăţi situaţia din agricultură, care însă au fost igonorate de guvernanţi.

Sursa: socialistii.md

Comuniştii şi deputaţii AIE n-au susţinut iniţiativa de interzicere a marşurilor unioniste Noaptea de Ivan Kupala…