Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

14 septembrie, şedinta Curtii de Apel vizavi de marsul unionistilor

|versiune pentru tipar||
PSRM / 13 septembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Curtea de Apel a amînat pentru mîine examinarea dosarului prin care Juriştii Fundaţiei de binefacere “Soluţia” Vasile Bolea şi Grigore Novac, împreună cu reprezentantul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova Vlad Batrîncea solicită Primăriei mun. Chişinău să interzică defăşurarea marşului unioniştilor. Motivul amînării constă în faptul că reprezentantul Primăriei a venit nepregătit la şedinţâ. Următoarea şedinţa este fixată pentru data de 14 septembrie, ora 9–00, pe adresa str. Ştefan cel Mare, 73.

Amintim că reclamanţii solicită magistraţilor să oblige Primaria mun. Chişinău să emită o dispoziţie privind interzicerea marşului unioniştilor din 16.09.2012, organizat de Platforma Civică “Acţiunea 2012” în mun. Chişinău, deoarece este o manifestaţie care poate să se petreacă cu încălcarea prevederilor art.8 al Legii nr.26 din 22.02.2008 privind întrunirile, unde se menţionează: “Sînt interzise întrunirile prin care se urmăreşte: c) subminarea securităţii naţionale sau a integrităţii teritoriale a ţării, săvîrşirea infracţiunilor, încălcarea ordinii publice sau organizarea tulburărilor în masă, încălcarea moralităţii publice, a drepturilor şi a libertăţilor altor persoane ori punerea în pericol a vieţii sau a sănătăţii acestora”.

Anterior, pe data de 04.09.2012 reclamanţii au depus o cerere prealabală la Primăria Chişinău, prin care au solicitat autorităţii publice locale ca în decurs de 2 zile de la data înregistrării cererii prealabile să emită o dispoziţie prin care să interzică marşul unioniştilor din 16 septembrie curent. Pînă în prezent solicitarea a rămas fără răspuns.

Sursa: socialistii.md

Socialistii propun ca primarul sa fie demis prin Referendum pe 2 decembrie “Iubesc Moldova” — împreună cu Festivalul Etniilor