Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePMUEM

Evenimente ale PMUEM la tema “Politici guvernamentale”

22 septembrie 2010
Preşedintele Partidului “Moldova Unită”, Vladimir Ţurcan a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valerii Kuzmin, în cadrul căreia a fost discutată situaţa politică din ţară după referendum şi perspectivele de dezvoltare după viitoarele alegeri parlamentare; necesitatea de a consolida forţele politice de centru-stânga din ţară; s-a făcut un schimb de opinii privind perspectivele de soluţionare a conflictului transnistrean în formatul 5+2. De asemenea, Ţurcan a explicat esenţa cererii de chemare în judecată a PMU adresată Moldova Gaz privind majorarea neîntemeiată a tarifului la gazele naturale, subliniind că această problemă este una internă dintre consumatori şi în niciun fel nu poate influenţa relaţia dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.
10 septembrie 2010
Partidul “Moldova Unită” a acţionat în judecată ANRE şi SA “Moldovagaz” şi cere micşorarea tarifelor la gazele naturale pentru consumatori, despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă liderul PMU, Vladimir Ţurcan. “În condiţiile în care majoritatea populaţiei are salarii mici, iar veniturile le sînt afectate de criza financiară, nu este corect ca tarifele la gazele naturale pentru consumatori să fie majorate tocmai cu 14,1% la gaz, la electricitate cu 20,9% şi la căldură cu peste 29,2%”, a spus Ţurcan. El a solicitat instanţei de judecată să oblige “Moldovagaz” şi ANRE să micşoreze tarifele la gazele naturale, iar după aceasta să ceară ANRE să îngheţe tarifele cel puţin pe o perioadă de 10 ani. De asemenea, referindu-se la plecarea lui Victor Stepaniuc din PMU şi aderarea sa la PDM, Vladimir Ţurcan susţine că este regretabilă plecarea lui Victor Stepaniuc din partid, însă consideră că aceasta nu este o tragedie şi crede că Stepaniuc a plecat din partid deoarece nu a rezistat în faţa greutăţilor, dar nu a dorit să spună despre ce este vorba. “Dacă Stepaniuc într-adevăr doreşte să adere la PDM, îi doresc succese în cel de-al patrulea partid. În cazul în care nu va avea realizări, să nu se indispună, deoarece în Moldova mai sînt şi alte forţe politice la care ar putea adera”, a specificat Ţurcan.
6 aprilie 2010
Vladimir Ţurcan, liderul Partidului “Moldova Unită”, a ţinut o conferinţă de presă la sediul Agenţiei RIA Novosti Moldova, în cadrul căreia a prezentat un proiect “Locuinţă socială este o realitate” în care a declarat că este real ca în republică să fie construite locuinţe la preţuri sociale. Ţurcan, a spus că proiectul cuprinde toate regiunile ţării şi va fi realizat iniţial la Comrat, Căuşeni, Orhei, Taraclia, Cahul şi Bălţi. Proiectul este destinat familiilor cu venituri mici, tinerelor familii şi tinerilor specialişti care nu îşi pot permite să cumpere un apartament.
18 februarie 2010
Preşedintele Partidului “Moldova Unită”, Vladimir Ţurcan, a susţinut o conferinţă de presă în incinta Agenţiei RIA Novosti în Moldova, în cadrul căreia a declarat că alegerile parlamentare anticipate trebuie organizate în acest an, pentru a depăşi criza politică. În acest sens, Ţurcan propune Parlamentului actual să modifice procedura de alegere a şefului statului, astfel încît acesta să fie ales în al doilea tur cu 50%+1 din voturile deputaţilor, după care Legislativul să fie dizolvat. Potrivit lui, modificarea Constituţiei la alte capitole este periculoasă. De asemenea, Vladimir Ţurcan solicită Guvernului să-l demită pe ministrul apărării, Vitalie Marinuţa, deoarece acesta şi-a demonstrat incompetenţa, lipsa de patriotism şi de profesionalism, prin “declaraţiile lui despre NATO, care poate proteja Moldova în conflictul transnistrean, precum şi despre renunţarea la statutul ei de neutralitate”, a menţionat liderul Partidului “Moldova Unită”.
3 februarie 2010
Deputatul Vladimir Ţurcan a susţinut o conferinţă de presă în incinta Agenţiei Infotag, în cadrul căreia s-a expus asupra modificării procedurii de alegere a preşedintelui ţării. Ţurcan propune desfăşurarea a trei scrutine electorale pentru candidatura preşedintelui (primele două — alegerea potrivit normelor actuale, iar al treilea — prin majoritatea voturilor), însă deja în cadrul următoarei componenţe a Parlamentului. Potrivit lui Ţurcan alegerile parlamentare anticipate sînt inevitabile în 2010 — atît din punct de vedere politic, cît şi din cel juridic, iar reforma constituţională de amploarea propusă este de prisos si chiar periculoasă. De asemenea, Vladimir Ţurcan a declarat că nu toate sursele de informare în masă din Moldova reflectă obiectiv evenimentele din jurul partidului său, referindu-se la televiziunea NIT, şi în acest context i-a propus ex-preşedintelui Vladimir Voronin să participe la un talk-show pentru un dialog deschis.

Arhiva

2013 [1]
2012 [1]
2011 [7]
2010 [16]
2009 [6]
2008 [6]
Alegeri [16]
Politici guvernamentale