Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePMUEM

Evenimente ale PMUEM la tema “Activitatea internă de partid”

Cinci formaţiuni politice de stînga au decis să-şi consolideze eforturile comune
5 februarie 2013 | 
Pe 5 februarie 2013, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările forumul “Moldova: alternativa de stînga” în cadrul căruia Partidul Socialiştilor, Partidul Popular Socialist, Partidul “Patrioţii Moldovei”, Partidul “Renaştere” şi Partidul Moldova Unită au decis să-şi consolideze eforturile prin crearea Consiliului Coordonator comun[]
6 noiembrie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Moldova Unită, Vladimir Ţurcan a explicat motivul ce l-a determinat să se alăture echipei partidului socialiştilor condusă de Igor Dodon. “Aripa stîngă este mult prea fragmentată, de aceea noi am decis să mergem pe calea consolidării şi reieşind din faptul că populaţia este supraîncărcată de idei şi politizări, am decis să ne unim forţele”, a spus Ţurcan.
23 martie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Moldova Unită, Mişcarea social-politică “Forţa Nouă” şi Partidul Popular Republican au anunţat că fuzionează. Liderii celor trei partide, Vladimir Ţurcan, Valeriu Pleşca şi Nicolae Andronic au declarat că pînă la sfîrşit de aprilie vor definitiva procesul prin votul congreselor formaţiunilor. “Noi avem valori, idei şi acţiuni comune, iar consolidarea forţelor politice e necesară pentru societatea noastră. Sperăm că vom fi un exemplu pentru celelalte partide care ne vor urma. Aceste trei formaţiuni se vor uni sub denumirea de Partidul Moldova Unită şi vor păstra doctrina de centru-stînga”, a declarat preşedintele PMU, Vladimir Ţurcan, menţionînd că pînă la Congresul de fondare, noul partid va avea trei copreşedinţi prin rotaţie.
22 martie 2011
Liderul Partidului Moldova Unită, Vladimir Ţurcan, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că formaţiunea sa a suspendat negocierile privind fuzionarea cu Partidul Democrat, decizie aprobată pe 19 martie de Consiliul Republican al partidului, întrunit pentru a discuta situaţia actuală a PMU. Potrivit lui Ţurcan, motivul principal al acestei decizii este că conducerea PDM a fost dezinformată de un tînăr escroc care “a purtat negocieri pe ascuns cu PDM în vederea fuzionării, declarînd că mai multe organizaţii teritoriale şi-au exprimat acordul de a fuziona cu acest partid”. “În realitate însă nici o organizaţie de partid raională nu a părăsit formaţiunea noastră, iar declaraţiile anterioare vizavi de acest subiect sînt eronate. În ultimul timp doar circa 30 de persoane au părăsit formaţiunea”, a anunţat preşedintele PMU.
16 martie 2011
Ex-preşedinta Partidului “Moldova Unită”, Ana Tcaci, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag că la 13 martie curent, a fost convocat un Congres extraordinar, cu participarea a 12 organizaţii raionale ale PMU, la care s-a decis aderarea la Partidul Naţional Moldovenesc. În urma acestei fuziuni denumirea acestui partid a fost schimbată în Partidul politic “Pentru Unirea Moldovei” şi “în curînd, vom adresa demersurile necesare către Ministerul Justiţiei pentru oficializarea denumirii”, a spus Tcaci. Ea a motivat plecarea din PMU prin faptul că “deciziile în partid se luau fără a fi discutate cel puţin cu vicepreşedinţii formaţiunii”. Tcaci susţine că PMU nu mai are perspectivă, odată ce “a fost cotropit de foştii comunişti ce au aderat la partid în decursul anului 2010”.
15 martie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag, un grup de membri ai Partidului “Moldova Unită”, în frunte cu membrul Executivului politic, Eugeniu Nichiforciuc, au anunţat că părăsesc formaţiunea şi aderă la Partidul Democrat din Moldova. Nichiforciuc a menţionat că împreună cu el părăsesc partidul alţi circa 4500 de membri din 22 de organizaţii teritoriale ale partidului din cele 31 existente. Potrivit lui, motivul plecării din partid constituie lipsa unui concept de dezvoltare şi incertitudinea participării la alegerile electorale locale din vara anului curent. Eugeniu Nichiforciuc a mai menţionat că negocierile privind aderarea la PDM au durat mai mult timp, iar preşedintele “Moldova Unită”, Vladimir Ţurcan, a fost informat despre acest lucru.
16 octombrie 2010
Partidul Moldova Unită a organizat şedinţa activului republican al partidului, în cadrul căreia a promis electoratului dezamăgit de guvernarea comunistă şi de cea a Alianţei pentru Integrare Europeană să facă ordine în ţară. Cu această lozincă formaţiunea s-a lansat în campania electorală. “Noi sîntem cei care vom face ordine în ţară. Asta însă nu înseamnă că odată ce un general este în fruntea partidului, atunci vom face ordine prin intermediul structurilor de forţă. Nu, în primul rînd, noi vom face ordine în economie, care trebuie să funcţioneze pentru toţi cetăţenii şi nu doar pentru clanuri”, a spus liderul PMU, Vladimir Ţurcan. Potrivit lui, economia naţională poate fi reanimată prin acordarea de facilităţi fiscale gastarbeiterilor, scutirea de taxe fiscale pentru trei ani a antreprenorilor mici şi mijlocii şi simplificarea procedurii de eliberare a patentei de întreprinzător. De asemenea, activiştii Moldova Unită au adoptat o rezoluţie prin care subliniază că Republica Moldova trebuie să continue reformele pe calea integrării europene, precum şi să se apropie de Rusia, prin aderarea la Uniunea Vamală Rusia, Ucraina, Belarus şi Kazahstan. Partidul Moldova Unită optează pentru combaterea ideilor unioniste, naţionaliste şi şoviniste care dezbină societatea moldovenească.
14 august 2010
Partidul “Moldova Unită” a organizat un seminar de instruire pentru organizaţiile teritoriale ale partidului privind referendumul republican constituţional din 5 septembrie 2010. La seminar au fost prezenţi reprezentanţi din 32 raioane din Republica Moldova. Seminarul a fost cuprinzător, fiind tratate o gamă largă de probleme legate de organizarea viitorului scrutin precum: poziţia partidului referitor la referendum, desemnarea reprezentanţilor şi observatorilor în Birourile şi Consiliile electorale.
3 iulie 2010
În oraşul Leova a avut loc conferinţa de constituire a organizaţiei raionale Leova a Partidului “Moldova Unită”. În cadrul conferinţei a luat cuvînt Victor Stepaniuc, vice-preşedintele Partidului “Moldova Unită”, care a vorbit despre situaţia social politică din ţară şi necesitatea consolidării structurilor partidului în tot teritoriul republicii. La conferinţă au participat 32 de delegaţi din 8 localităţi a raionului. Preşedinte al organizaţiei raionale Leova a Partidului “Moldova Unită” a fost ales Serghei Grecea.
22 mai 2010
Partidul “Moldova Unită” a organizat un seminar politico-ideologic pentru organizaţiile teritoriale ale partidului, din raioanele centrale ale republicii, în cadrul căruia au fost prezenţi peste 40 de delegaţi, inclusiv liderii Organizaţiilor de Tineret. În cadrul seminarului au fost abordate o serie de chestiuni legate de participarea partidului în alegerile din 16 mai 2010, de organizarea activităţii politico-ideologice în organizaţiile raionale. Cu acest prilej, Vladimir Ţurcan, Preşedintele Partidului “Moldova Unită” a adus mulţumiri tuturor pentru efortul depus în această electorală, menţionînd că acest prim examen a evidenţiat punctele puternice dar şi slabe ale fiecărei organizaţii teritoriale. În cadrul discuţiilor, o atenţie deosebită s-a acordat aripii tinere şi rolului jucat de tineret în promovarea imaginii partidului.
15 mai 2010
Au fost constituite Organizaţiile teritoriale de Tineret a Partidului “Moldova Unită” în sectoarele Ciocana şi Buiucani din Chişinău. La conferinţa de constituire din sectorul Buiucani au participat 62 de tineri. În cadrul alegerilor, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale de Tineret a Partidului “Moldova Unită” a fost ales Grigorie Guzun. De asemenea, în sectorul Ciocana cei 33 de tineri participanţi la conferinţă, au ales-o lider pe Guzun Diana. Tinerii din ambele sectoare ale capitalei au fost foarte activi, exprimîndu-şi entuziasmul şi dorinţa de a lucra în cadrul Organizaţiei de Tineret a Partidului “Moldova Unită”.
6 februarie 2010
La Chişinău a avut loc Congresul IV Extraordinar al Partidului “Moldova Unită — Единая Молдова”. Deputatul Vladimir Ţurcan, fost membru al PCRM, a devenit preşedintele Partidului Moldova Unită, candidatură votată unanim de delegaţii congresului. Totodată, a fost aprobat noul program şi noua siglă a partidului care reprezintă un cap de zimbru, călăuzit de o stea. Fostul lider al formaţiunii, Ana Tcaci, a făcut o analiză a situaţiei în care se află ţara la acest moment, declarând că partidul “Moldova Unită”, în noua s-a componenţă, este gata să facă tot pentru a câştiga încrederea cetăţenilor şi a aduce ţara pe făgaşul prosperării. Noul lider al partidului, Vladimir Ţurcan, a spus că din acest moment Moldova va renaşte, se va fortifica şi se va consolida. "Partidul “Moldova Unită”, va aduce Moldova în rândurile celor mai importante state din Europa, a mai declarat Ţurcan. În noul său program de activitate, “Moldova Unită”, anunţă că va implementa un Program Strategic de dezvoltare dinamică şi durabilă a Moldovei, care va conţine un sistem de proiecte economice, sociale, politice şi mecanisme eficiente de realizare a acestora, menite să plaseze R. Moldova în rândul ţărilor europene prospere. Conform organizatorilor, la congres au participat 316 delegaţi, care au reprezentat majoritatea absolută a raioanelor.
19 februarie 2009
Partidul Moldova Unită a organizat o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei Moldpres, cu participarea preşedintelui Ana Tcaci, în cadrul căreia a fost prezentă platforma electorală a formaţiunii.
25 octombrie 2008
În incinta Convention Center Leogrand a avut loc Congresul III al PDSMU.

Arhiva

2013 [1]
2012 [1]
2011 [7]
2010 [16]
2009 [6]
2008 [6]
Activitatea internă de partid
Alegeri [16]