Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePMUEM

Evenimente ale PMUEM la tema “Drepturile şi libertăţile omului”

6 septembrie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă, ex-preşedintele Partidului “Moldova Unită”, Ana Tcaci, a declarat că formaţiunea sa nu a colaborat cu nicio structură internaţională, în special cu organizaţii internaţionale precum FSB-ul rusesc. Anterior în presă au apărut informaţii precum că, potrivit unor note diplomatice dezvăluite de Wikileaks, în 2009 Marian Lupu declarase ambasadorului american în Moldova că partidul Moldova Unită ar fi avut susţinerea FSB-ul rusesc.
29 octombrie 2010
Partidul “Moldova Unită” a organizat o acţiune de pichetare a sediului SA Moldova Gaz, la care au participat atît locuitorii mun. Chişinău cît şi reprezentanţi ai mai multe raioane din Republică. Ei au cerut executarea imediată de către SA Moldova Gaz a încheierii Curţii de Apel Chişinău, care prevede că din 13 septembrie 2010 facturile la gazele naturale trebuie să fie întocmite în baza tarifului existent de pîna la mojorările efectuate la 14 ianuarie 2010. Protestatarii au scandat lozinci: “Preţuri reale la gaze naturale!”, “MoldovaGaz — nu jefui poporul!”
10 septembrie 2010
Partidul “Moldova Unită” a acţionat în judecată ANRE şi SA “Moldovagaz” şi cere micşorarea tarifelor la gazele naturale pentru consumatori, despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă liderul PMU, Vladimir Ţurcan. “În condiţiile în care majoritatea populaţiei are salarii mici, iar veniturile le sînt afectate de criza financiară, nu este corect ca tarifele la gazele naturale pentru consumatori să fie majorate tocmai cu 14,1% la gaz, la electricitate cu 20,9% şi la căldură cu peste 29,2%”, a spus Ţurcan. El a solicitat instanţei de judecată să oblige “Moldovagaz” şi ANRE să micşoreze tarifele la gazele naturale, iar după aceasta să ceară ANRE să îngheţe tarifele cel puţin pe o perioadă de 10 ani. De asemenea, referindu-se la plecarea lui Victor Stepaniuc din PMU şi aderarea sa la PDM, Vladimir Ţurcan susţine că este regretabilă plecarea lui Victor Stepaniuc din partid, însă consideră că aceasta nu este o tragedie şi crede că Stepaniuc a plecat din partid deoarece nu a rezistat în faţa greutăţilor, dar nu a dorit să spună despre ce este vorba. “Dacă Stepaniuc într-adevăr doreşte să adere la PDM, îi doresc succese în cel de-al patrulea partid. În cazul în care nu va avea realizări, să nu se indispună, deoarece în Moldova mai sînt şi alte forţe politice la care ar putea adera”, a specificat Ţurcan.
22 iunie 2010
Preşedintele Partidului “Moldova Unită”, deputatul Vladimir Ţurcan, a convocat o conferinţă de presă la sediul central al partidului, în cadrul căreia a declarat că modificările la Codul electoral afectează securitatea juridică a prevederilor Constituţiei, iar scăderea pragului de validare a referendumului de la 60% la 1/3 din cetăţenii înscrişi în listele electorale şi adoptarea modificărilor la Constituţie cu votul majorităţii simple a celor ce au participat la referendum sînt norme anticonstituţionale. Referindu-se la crearea fracţiunii parlamentare, Vladimir Ţurcan a menţionat că “nu mai vedem stringentă necesitatea de a crea o fracţiune, pentru că Parlamentul urmează să fie dizolvat în scurt timp şi nu cred că vom mai avea şedinte plenare, poate încă una pentru a vota data referendumului”, iar aderarea celor doi deputaţi neafiliaţi, Valentin Guznac şi Svetlana Rusu, la fracţiunea PD nu are nici o legatură cu acest lucru. Potrivit lui, Valentin Guznac şi Svetlana Rusu au plecat din partid din motive personale.
15 mai 2009
Partidul “Moldova Unită” a susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, pe tema: “Declaraţia partidului «Moldova Unită» cu privire la alegerile anticipate”
22 decembrie 2008
Partidul Moldova Unită a susţinut o conferinţă de presă în incinta Agenţiei INFOTAG, pentru a cere încetarea urmăririi penale pe numele fostului ministru al Apărării Valeriu Pasat.

Arhiva

2013 [1]
2012 [1]
2011 [7]
2010 [16]
2009 [6]
2008 [6]
Alegeri [16]
Drepturile şi libertăţile omului