Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePMUEM

Evenimente ale PMUEM la tema “Alegeri”

19 aprilie 2011
La Chişinău a fost semnat acordul de constituire a Blocului electoral “Forţa a treia” format din Partidul “Moldova Unită”, Partidul Popular Republican şi Mişcarea Forţa Nouă. În cadrul acestui eveniment, liderii celor trei formaţiuni politice au convenit ca Valeriu Pleşca să fie înaintat în calitate de candidat la funcţia de primar general al mun. Chişinău din partea Blocului “Forţa a treia”. Vorbind despre priorităţile sale în cazul alegerii în funcţia de primar general, Valeriu Pleşca a menţionat că va propune un program amplu de soluţionare a problemelor cetăţenilor municipiului, inclusiv la capitolele achitarea tarifelor, transport, drumuri, securitatea cetăţenilor, etc.
12 aprilie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag, liderul Mişcării “Forţa Nouă”, Valeriu Pleşca, a declarat că formaţiunea sa împreună cu Partidul Moldova Unită şi Partidul Popular Republican au format un bloc electoral pentru participarea în alegerile locale din 5 iunie sub denumirea “Puterea a Treia”. “Noi mizăm să avem destule voturi din partea cetăţenilor pentru a putea forma o fracţiune în Consiliul Municipal, datorită căreia să fie instituită stabilitatea politică în organul legislativ local”, a specificat Pleşca. El a mai declarat că după alegerile locale cele trei partide ce au format blocul electoral vor fuziona.
16 octombrie 2010
Partidul Moldova Unită a organizat şedinţa activului republican al partidului, în cadrul căreia a promis electoratului dezamăgit de guvernarea comunistă şi de cea a Alianţei pentru Integrare Europeană să facă ordine în ţară. Cu această lozincă formaţiunea s-a lansat în campania electorală. “Noi sîntem cei care vom face ordine în ţară. Asta însă nu înseamnă că odată ce un general este în fruntea partidului, atunci vom face ordine prin intermediul structurilor de forţă. Nu, în primul rînd, noi vom face ordine în economie, care trebuie să funcţioneze pentru toţi cetăţenii şi nu doar pentru clanuri”, a spus liderul PMU, Vladimir Ţurcan. Potrivit lui, economia naţională poate fi reanimată prin acordarea de facilităţi fiscale gastarbeiterilor, scutirea de taxe fiscale pentru trei ani a antreprenorilor mici şi mijlocii şi simplificarea procedurii de eliberare a patentei de întreprinzător. De asemenea, activiştii Moldova Unită au adoptat o rezoluţie prin care subliniază că Republica Moldova trebuie să continue reformele pe calea integrării europene, precum şi să se apropie de Rusia, prin aderarea la Uniunea Vamală Rusia, Ucraina, Belarus şi Kazahstan. Partidul Moldova Unită optează pentru combaterea ideilor unioniste, naţionaliste şi şoviniste care dezbină societatea moldovenească.
13 octombrie 2010
Partidul “Moldova Unită” a convocat o conferinţă de presă la sediul partidului, în cadrul căreia şi-a lansat platforma electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie, cu sloganul “Noi vom face ordine în ţară!”. Liderul PMU, Vladimir Ţurcan, a anunţat că “vom face ordine în economie, în sfera socială, în politica internă şi externă şi în sfera relaţiilor interetnice”. “Partidul va acorda facilităţi fiscale atractive gastarbeiterilor moldoveni pentru reîntoarcerea lor acasă, va asigura un control dur de stat la formarea tarifelor la gazele naturale, energia electrică, serviciile comunale şi produsele de primă necesitate”. Partidul “Moldova Unită” crede că principalul partener strategic al ţării este Rusia, dar va dezvolta şi procesele de integrare europeană. De asemenea, partidul susţine că dacă va veni la conducere, va organiza un referendum privind denumirea limbii de stat şi acordarea unui statut constituţional special limbii ruse, însă “doar după ce situaţia politică se va stabiliza” a spus Ţurcan. Primii cinci pe lista partidului sînt Vladimir Ţurcan, Ana Tcaci, Igor Semenovcher, Ludmila Belcencova, Victor Copiimulţ.
14 august 2010
Partidul “Moldova Unită” a organizat un seminar de instruire pentru organizaţiile teritoriale ale partidului privind referendumul republican constituţional din 5 septembrie 2010. La seminar au fost prezenţi reprezentanţi din 32 raioane din Republica Moldova. Seminarul a fost cuprinzător, fiind tratate o gamă largă de probleme legate de organizarea viitorului scrutin precum: poziţia partidului referitor la referendum, desemnarea reprezentanţilor şi observatorilor în Birourile şi Consiliile electorale.
22 iunie 2010
Preşedintele Partidului “Moldova Unită”, deputatul Vladimir Ţurcan, a convocat o conferinţă de presă la sediul central al partidului, în cadrul căreia a declarat că modificările la Codul electoral afectează securitatea juridică a prevederilor Constituţiei, iar scăderea pragului de validare a referendumului de la 60% la 1/3 din cetăţenii înscrişi în listele electorale şi adoptarea modificărilor la Constituţie cu votul majorităţii simple a celor ce au participat la referendum sînt norme anticonstituţionale. Referindu-se la crearea fracţiunii parlamentare, Vladimir Ţurcan a menţionat că “nu mai vedem stringentă necesitatea de a crea o fracţiune, pentru că Parlamentul urmează să fie dizolvat în scurt timp şi nu cred că vom mai avea şedinte plenare, poate încă una pentru a vota data referendumului”, iar aderarea celor doi deputaţi neafiliaţi, Valentin Guznac şi Svetlana Rusu, la fracţiunea PD nu are nici o legatură cu acest lucru. Potrivit lui, Valentin Guznac şi Svetlana Rusu au plecat din partid din motive personale.
22 mai 2010
Partidul “Moldova Unită” a organizat un seminar politico-ideologic pentru organizaţiile teritoriale ale partidului, din raioanele centrale ale republicii, în cadrul căruia au fost prezenţi peste 40 de delegaţi, inclusiv liderii Organizaţiilor de Tineret. În cadrul seminarului au fost abordate o serie de chestiuni legate de participarea partidului în alegerile din 16 mai 2010, de organizarea activităţii politico-ideologice în organizaţiile raionale. Cu acest prilej, Vladimir Ţurcan, Preşedintele Partidului “Moldova Unită” a adus mulţumiri tuturor pentru efortul depus în această electorală, menţionînd că acest prim examen a evidenţiat punctele puternice dar şi slabe ale fiecărei organizaţii teritoriale. În cadrul discuţiilor, o atenţie deosebită s-a acordat aripii tinere şi rolului jucat de tineret în promovarea imaginii partidului.
12 martie 2010
Preşedintele Partidului “Moldova Unită”, Vladimir Ţurcan, a convocat o conferinţă de presă în incinta Agenţiei Infotag, în cadrul căreia a propus să fie deschis un cont special la “Banca de Economii” pentru colectarea mijloacelor financiare în scopul susţinerii veteranilor celui de-al doilea Război Mondial, inclusiv şi a celor care au luptat în armata română. El a anunţat că negocierile cu administraţia băncii sînt pe final, iar resursele acumulate pot fi acordate veteranilor deja de ziua Victoriei asupra fascismului — 9 mai. De asemenea, Vladimir Ţurcan, consideră că iniţierea referendumului Alianţei pentru Integrare Europeană pentru modificarea Constituţiei şi cel al Partidului Comuniştilor privind votul neîncrederii actualei puteri dezbină societatea în măsură egală, menţionînd că nu vede alte mecanisme legale pentru deblocarea situaţiei afară de dizolvarea Parlamentului şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate.
7 iulie 2009
Partidul “Moldova Unită” a organizat o conferinţa de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Alegerile din 29 iulie — repetarea greşelilor din 5 aprilie 2009”.
12 iunie 2009
Partidul “Moldova Unită” a organizat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Ex-speakerul Marian Lupu în fruntea Mişcării pentru salvarea naţională a Moldovei”.
5 iunie 2009
Partidul “Moldova Unită” a organizat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Privind participarea în alegerile parlamentare anticipate”.
15 mai 2009
Partidul “Moldova Unită” a susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, pe tema: “Declaraţia partidului «Moldova Unită» cu privire la alegerile anticipate”
23 martie 2009
Partidul “Moldova Unită” a organizat o conferinţă de presă în sala de conferinţe a Agenţiei INFOTAG, pe tema: “Campania electorală este un nou val de frică, violenţă şi corupţie în R.Moldova”.
19 februarie 2009
Partidul Moldova Unită a organizat o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei Moldpres, cu participarea preşedintelui Ana Tcaci, în cadrul căreia a fost prezentă platforma electorală a formaţiunii.
3 noiembrie 2008
Partidul “Moldova Unită” a organizat o conferinţă de presă, în sala de şedinţe a agenţiei INFOTAG, tema conferinţei: “Poziţia formaţiunii vis-a-vis de legislaţia electorală a R. Moldova”.
22 septembrie 2008
Partidul “Moldova Unită” a convocat o conferinţă de presă în incinta agenţiei INFOTAG, cu tema: “Declaraţia Partidului «Moldova Unită» privind viitoarele alegeri parlamentare”.

Arhiva

2013 [1]
2012 [1]
2011 [7]
2010 [16]
2009 [6]
2008 [6]
Alegeri