Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePMUEM

Evenimente ale PMUEM la tema “Atitudinea faţă de guvernare”

22 iunie 2010
Preşedintele Partidului “Moldova Unită”, deputatul Vladimir Ţurcan, a convocat o conferinţă de presă la sediul central al partidului, în cadrul căreia a declarat că modificările la Codul electoral afectează securitatea juridică a prevederilor Constituţiei, iar scăderea pragului de validare a referendumului de la 60% la 1/3 din cetăţenii înscrişi în listele electorale şi adoptarea modificărilor la Constituţie cu votul majorităţii simple a celor ce au participat la referendum sînt norme anticonstituţionale. Referindu-se la crearea fracţiunii parlamentare, Vladimir Ţurcan a menţionat că “nu mai vedem stringentă necesitatea de a crea o fracţiune, pentru că Parlamentul urmează să fie dizolvat în scurt timp şi nu cred că vom mai avea şedinte plenare, poate încă una pentru a vota data referendumului”, iar aderarea celor doi deputaţi neafiliaţi, Valentin Guznac şi Svetlana Rusu, la fracţiunea PD nu are nici o legatură cu acest lucru. Potrivit lui, Valentin Guznac şi Svetlana Rusu au plecat din partid din motive personale.
12 martie 2010
Preşedintele Partidului “Moldova Unită”, Vladimir Ţurcan, a convocat o conferinţă de presă în incinta Agenţiei Infotag, în cadrul căreia a propus să fie deschis un cont special la “Banca de Economii” pentru colectarea mijloacelor financiare în scopul susţinerii veteranilor celui de-al doilea Război Mondial, inclusiv şi a celor care au luptat în armata română. El a anunţat că negocierile cu administraţia băncii sînt pe final, iar resursele acumulate pot fi acordate veteranilor deja de ziua Victoriei asupra fascismului — 9 mai. De asemenea, Vladimir Ţurcan, consideră că iniţierea referendumului Alianţei pentru Integrare Europeană pentru modificarea Constituţiei şi cel al Partidului Comuniştilor privind votul neîncrederii actualei puteri dezbină societatea în măsură egală, menţionînd că nu vede alte mecanisme legale pentru deblocarea situaţiei afară de dizolvarea Parlamentului şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate.
18 februarie 2010
Preşedintele Partidului “Moldova Unită”, Vladimir Ţurcan, a susţinut o conferinţă de presă în incinta Agenţiei RIA Novosti în Moldova, în cadrul căreia a declarat că alegerile parlamentare anticipate trebuie organizate în acest an, pentru a depăşi criza politică. În acest sens, Ţurcan propune Parlamentului actual să modifice procedura de alegere a şefului statului, astfel încît acesta să fie ales în al doilea tur cu 50%+1 din voturile deputaţilor, după care Legislativul să fie dizolvat. Potrivit lui, modificarea Constituţiei la alte capitole este periculoasă. De asemenea, Vladimir Ţurcan solicită Guvernului să-l demită pe ministrul apărării, Vitalie Marinuţa, deoarece acesta şi-a demonstrat incompetenţa, lipsa de patriotism şi de profesionalism, prin “declaraţiile lui despre NATO, care poate proteja Moldova în conflictul transnistrean, precum şi despre renunţarea la statutul ei de neutralitate”, a menţionat liderul Partidului “Moldova Unită”.
3 februarie 2010
Deputatul Vladimir Ţurcan a susţinut o conferinţă de presă în incinta Agenţiei Infotag, în cadrul căreia s-a expus asupra modificării procedurii de alegere a preşedintelui ţării. Ţurcan propune desfăşurarea a trei scrutine electorale pentru candidatura preşedintelui (primele două — alegerea potrivit normelor actuale, iar al treilea — prin majoritatea voturilor), însă deja în cadrul următoarei componenţe a Parlamentului. Potrivit lui Ţurcan alegerile parlamentare anticipate sînt inevitabile în 2010 — atît din punct de vedere politic, cît şi din cel juridic, iar reforma constituţională de amploarea propusă este de prisos si chiar periculoasă. De asemenea, Vladimir Ţurcan a declarat că nu toate sursele de informare în masă din Moldova reflectă obiectiv evenimentele din jurul partidului său, referindu-se la televiziunea NIT, şi în acest context i-a propus ex-preşedintelui Vladimir Voronin să participe la un talk-show pentru un dialog deschis.
12 iunie 2009
Partidul “Moldova Unită” a organizat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Ex-speakerul Marian Lupu în fruntea Mişcării pentru salvarea naţională a Moldovei”.
15 mai 2009
Partidul “Moldova Unită” a susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, pe tema: “Declaraţia partidului «Moldova Unită» cu privire la alegerile anticipate”
29 mai 2008
Mişcarea Social-Politică “Moldova Unită” a ţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei INFOTAG pe tema: “Viitorul ţării noastre se află în pericol”.

Arhiva

2013 [1]
2012 [1]
2011 [7]
2010 [16]
2009 [6]
2008 [6]
Alegeri [16]
Atitudinea faţă de guvernare