Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 ADEPTActivităţi

Seminare de popularizare a PAUERM în Soroca, Bălţi şi Cahul

|versiune pentru tipar||
iulie 2007

La 5 iulie 2007, în oraşul Soroca, Asociaţia ADEPT şi Centrul analitic “Expert-Grup” au organizat seminarul “Moldova în cadrul Politicii Europene de Vecinătate: realizări, probleme, perspective”. La seminar au participat circa 30 de reprezentanţi ai APL, asociaţiilor obşteşti şi mass-media din Soroca şi satele învecinate.

De asemenea, la 10 şi 11 octombrie 2007 la Cahul şi Bălţi au fost organizate câte un seminar de informare “Moldova în cadrul Politicii Europene de Vecinătate. Realizarea Planului de Acţiuni Uniunea Europeană-Republica Moldova”. Seminarele au fost organizate în colaborare cu organizaţii negurnamentale locale Asociaţia pentru Cooperare şi Comunicare Democratică “Dialog” din Cahul şi Centrul Regional de Asistenţăşi Informare a Organizaţiilor Neguvernamentale “Contact”-Bălţi.

Obiectivul seminarelor a fost de a organiza discuţii publice cu reprezentanţi ai APL, ONG şi mass-media din regiuni pe marginea realizărilor şi perspectivelor PAUERM din perspectiva experţilor invitaţi, dar mai ales din perspectiva locală. Prezentările experţilor au avut ca subiect o serie de priorităţi ale PAUERM, cum ar fi: dialogul politic şi instituţiile democratice, consolidarea capacităţilor administrative şi ale justiţiei, dezvoltarea economicăşi reformele socio-economice, comerţul extern, mediul de afaceri şi instituţiile pieţii.

Aceste evenimente au fost organizate în cadrul proiectului “Planul de Acţiuni Uniunea Europeană — Republica Moldova: un document accesibil publicului” finanţat de Fundaţia Soros-Moldova.