Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 ADEPTActivităţi

Şcoala de vară “Tineri Lideri Politici — factori activi ai integrării europene”

|versiune pentru tipar||
iunie 2013
Şcoala de vară “Tineri Lideri Politici — factori activi ai integrării europene”

În perioada 27–30 iunie 2013, la Vadul lui Vodă, a fost organizată Şcoala de vară “Tineri Lideri Politici — factori activi ai integrării europene”, activitate realizată de Asociaţia pentru Democraţie Participativă (ADEPT) adresată tinerilor absolvenţi ai ediţiei a XII a Şcolii Tînărului Lider Politic. Scopul şcolii de vară a fost de a cultiva tinerilor lideri politici deprinderi practice în formarea unei atitudini tolerante şi conciliatoare în procesul politic şi în activităţile pe care le desfăşoară în beneficiul partidelor politice sau a organizaţiilor ale căror membri sunt.

Agenda activităţilor a cuprins un şir de subiecte formulate în temeiul sugestiilor propuse de tinerii lideri, cum ar fi: elemente de guvernare consensuală, managementul conflictului, managementul timpului, profilul psihologic al liderului politic, tehnici de prezentare publică (organizarea conferinţelor de presă, briefinguri de presă) etc.

Prin urmare, participanţii au fost activ implicaţi în diverse exerciţii şi simulări în scopul valorificării cunoştinţelor şi dezvoltarea abilităţilor de lider, negociere şi prezentare publică. În acest sens, drept exemplu poate servi simularea unui talk-show regizat de Ludmila Barbă, prezentatoarea emisiunii “Vectorul European” de la postul de televiziune Moldova 1, în cadrul căruia tinerii au avut posibilitatea să dezbată cîteva subiecte în prealabil elaborate în faţa camerei de luat vederi. Ulterior, Ludmila Barbă a elucidat punctele forte şi punctele vulnerabile ale fiecărui participant din timpul dezbaterilor şi a propus cîteva recomandări pentru o prezentare publică reuşită.

În şedinţa de totalizare a lucrărilor şcolii de vară a ŞTLP, directorul executiv al Asociaţiei ADEPT, Igor Boţan a felicitat tinerii pentru interesul manifestat pe durata proiectului şi entuziasmul de care au dat dovadă în realizarea cu succes a sarcinilor primite din partea organizatorilor.

Şcoala de vară “Tineri Lideri Politici — factori activi ai integrării europene” a fost organizată în cadrul proiectului “Tînărul Lider Politic — promotor al valorilor europene”, ediţia 2012–2013, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova.