Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 ADEPTActivităţi

Audienţii Şcolii Tânărului Lider Politic au vizitat Parlamentul Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
martie 2015
Audienţii Şcolii Tânărului Lider Politic au vizitat Parlamentul Republicii Moldova

Pe 18 martie 2015, un grup format din 26 de tineri lideri politici, audienţi ai Şcolii Tînărului Lider Politic (ŞTLP), ediţia XIV-a, a vizitat Parlamentul Republicii Moldova.

În cadrul vizitei, tinerii au discutat cu vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, care s-a referit la structura Parlamentului, modalitatea de lucru a deputaţilor, organizarea activităţii în fracţiuni şi comisii permanente, procedura legislativă, repartizarea în sală de şedinţe a parlamentarilor şi rolul opoziţiei în procesul decizional.

Tinerii au adresat un şir de întrebări referitoare la reforma administrativ-teritorială, modalitatea de selectare a asistenţilor pentru deputaţi, structura şi activitatea cabinetelor conducerii Parlamentului şi a fracţiunilor. În acelaşi timp, tinerii lideri şi-au expus părerea asupra relaţiei între fracţiunile parlamentare din actuala legislatură şi situaţia social-politică din ţară.

De asemenea, pe 19 martie, tinerii lideri politici au avut posibilitatea să participe şi la şedinţa plenară a Legislativului. Iniţial au fost formate două grupuri, cîte zece persoane în grup, care au asistat cîte o oră, succesiv, la şedinţa plenară a Parlamentului. La ieşire, tinerii s-au arătat surprinşi de discuţiile şi dezbaterile din cadrul şedinţei plenare, pe care, deseori instituţiile mass-media le reflectă diferit.

Şcoala Tînărului Lider Politic, ediţia 2014–2015 este organizată în cadrul proiectului “Tînărul Lider Politic — promotor al valorilor europene”, proiect realizat de Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT, cu sprijinul financiar al The Black Sea Trust for Regional Cooperation.