Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Declaraţia participanţilor la MRSP în legătură cu propunerea Preşedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, de a forma o Comisie naţională pentru integrarea europeană

|versiune pentru tipar||
ASDM (AMN) • PLPSLPSRMPRMPDPMPPCD / 2 octombrie 2002
Masa Rotundă cu Statut Permanent salută intenţia şi disponibilitatea Preşedintelui Vladimir Voronin, date publicităţii, de a crea o Comisie Naţională de integrare europeană şi un grup de lucru interministerial pentru elaborarea Conceptului naţional şi a Strategiei aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Partidele politice din Opoziţia parlamentară şi extraparlamentară, precum şi organizaţiile nonguvernamentale, semnatare ale Apelului adresat încă la 5 iunie a.c. Preşedintelui Voronin, pentru a crea o asemenea Comisie, în vederea elaborării Strategiei de pregătire a Republicii Moldova pentru aderarea la UE, îşi exprimă regretul în legătură cu nesemnarea de către reprezentanţii Partidului Comuniştilor a acestui Apel, dar şi speranţa că intenţia anunţată de către conducătorul formaţiunii politice de guvernămînt, care este şi Preşedintele R. Moldova, va finaliza printr-o decizie concretă, menită să dea o orientare clară politicii interne şi externe a statului nostru.

Participanţii la MRSP speră, de asemenea, că o primă acţiune concretă, ce ar concorda perfect cu proclamarea, de către actualii guvernanţi, a integrării în structurile europene ca prioritate a politicii externe, va fi depunerea de către autorităţile statului, a cererii oficiale de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Serviciul de presă al MRSP
Memoriul Mesei Rotunde cu Statut Permanent Declaraţia Mesei Rotunde cu Statut Permanent în legătură cu Rezoluţia APCE de la 25 septembrie 2002