Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePAD

Evenimente ale PAD la tema “Domeniul socio-cultural”

31 octombrie 2013 | 
Liderul PAD, Mihai Godea, acuză partidele de Guvernare că fac presiuni asupra cetăţenilor bugetari, ca aceştia să participe la meetingul planificat pentru 3 noiembrie. “Nu vom fi complici la presiunile făcute în teritoriu, de către actuala guvernare asupra oamenilor. Cetăţenii noştri au dreptul fundamental la demnitate, la libertate de constiinţă şi la libera exprimare. Au dreptul elementar de a nu fi forţaţi să iasă în centrul capitalei cînd acasă le e greu, frig şi foame”, a precizat Godea în cadrul unui briefing de presă.
12 iulie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, membrul Biroului Politic al Partidului Acţiunea Democratică, Andrei Munteanu, a declarat că formaţiunea sa va demara “o campanie prin care elevii şi studenţii, învăţătorii, profesorii şi părinţii vor fi informaţi asupra drepturilor lor, drepturi pe care le au şi în legislaţia actuală, dar nu în ultimul rând, la ceea ce trebuie să însemne educaţie de calitate în Republica Moldova.” Potrivit lui Munteanu, Ministerul Educaţiei aplică metode agresive în evaluarea însuşirii unor materii pe care ei înşişi le recunosc ca fiind învechite şi, în mare parte, nerelevante.
26 martie 2013
În cadrul unei conferinţe de presă, Organizaţia de tineret a Partidului Acţiunea Democratică a lansat programul de studiu “Şcoala tinerilor Şefi şi Raideri”, adresată “tinerilor din toate partidele politice din Republica Moldova”. La finalul conferinţei membra organizaţiei Elena Harea a menţionat că “această prezentare a fost un pamflet”. “Venim cu un semnal de alarmă pentru colegii noştri din alte partide care ar trebui să deschidă ochii, şi să vadă că lucrurile nu stau corect în ţară”, a precizat Elena Harea.
16 august 2012 | 
Liderul PAD, deputatul neafiliat Mihai Godea a declarat în cadrul unui briefing de presă că a adresat 3 interpelări către Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, Procurorul General, Valeriu Zubco şi Serviciul de Informaţii şi Securitate, Eugen Dediu, pentru a cere pedepsirea provocatorilor care au provocat violenţele din timpul Marşului Unirii din 5 august curent de la Bălţi. “Nu au fost traşi la răspundere decît nişte protestatari, simpli participanţi. Acţiunile de la Bălţi se înscriu într-un scenariu mult mai amplu, bine pus la punct, de subminare a statalităţii moldoveneşti şi care îşi extinde metastazele în Sudul şi Nordul ţării”, a mai spus Godea.
6 iunie 2012 | 
În cadrul unui briefing de presă, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, Mihai Godea a declarat că a înaintat Parlamentului Proiectul de Lege cu privire la crearea Ministerului Relaţiilor cu Diaspora şi Reintegrării Migranţilor. În prezent, colaborarea cu diaspora se reduce doar la convocarea formală a unor congrese ale diasporei şi utilizarea acestora în scopuri politice şi stabilirea contactelor cu organizaţiile diasporei în timpul alegerilor, pentru a atrage voturile cetăţenilor stabiliţi peste hotare, a subliniat Godea, “Deşi de problemele migranţior moldoveni se ocupă concomitent mai multe instituţii centrale, nu există o autoritate responsabilă care să administreze acest proces”, a precizat liderul PAD.
4 aprilie 2012 | 
Partidul Acţiunea Democratică a elaborat un proiect de lege care prevede constituirea Ministerului Relaţiilor cu Diaspora şi Reintegrării Migranţilor, autoritate centrală de specialitate, responsabil de protecţia cetăţenilor moldoveni aflaţi peste hotare, de reintegrarea economică şi socială a celor reveniţi în ţară şi de implicarea acestora în procesele economice şi de dezvoltare, care au loc în Republica Moldova. Acest anunţ a fost făcut de Corneliu Gurin, vice-preşedinte al PAD, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit lui, proiectul legislativ urmează să fie supus consultărilor publice iar ulterior va fi discutat cu reprezentanţii partidelor din alianţa de guvernare.
15 februarie 2012 | 
Vicepreşedintele PAD, Viorel Chivriga a declarat într-o conferinţă de presă că în Republica Moldova consumul de produse alimentare pe cap de locuitor este mult mai mic decât în statele vecine, Ucraina şi România. Din această cauză, PAD propune să fie instituită o comisie pentru monitorizare şi intervenţii pe piaţa cerealelor şi să fie procurate 20 de tone de grîu de la producătorii locali. Totodată, politicanul consideră necesar de a majora compensaţiile costului motorinei echivalente la 40 l pe un hectar. Chivriga a subliniat faptul că statul ar trebui să susţină mai mulţi agricultori.

Arhiva

2014 [3]
2013 [14]
2012 [36]
Alegeri [15]
Domeniul socio-cultural