Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePAD

Evenimente ale PAD la tema “Relaţii interpartinice”

30 mai 2013 | 
Liderul PAD, Mihai Godea, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că nu va vota pentru instituirea noului Guvern în frunte cu Iurie Leancă. “Ştim că acest Cabinet de miniştri a fost negociat pe ascuns, după vechile obiceiuri şi este produsul împărţirii statului între două grupuri de interes”, s-a arătat convins Godea. Potrivit lui, Partidul Acţiunea Democratică “este în opoziţie de centru-dreapta, naţională, pro-europeană şi singurul nostru obiectiv este de a proteja cetăţenii în faţa acestor escroci politici”.
26 martie 2013
În cadrul unei conferinţe de presă, Organizaţia de tineret a Partidului Acţiunea Democratică a lansat programul de studiu “Şcoala tinerilor Şefi şi Raideri”, adresată “tinerilor din toate partidele politice din Republica Moldova”. La finalul conferinţei membra organizaţiei Elena Harea a menţionat că “această prezentare a fost un pamflet”. “Venim cu un semnal de alarmă pentru colegii noştri din alte partide care ar trebui să deschidă ochii, şi să vadă că lucrurile nu stau corect în ţară”, a precizat Elena Harea.
Parlamentul Republicii Moldova a demis Guvernul condus de Vlad Filat
5 martie 2013
Pe 5 martie 2013, Parlamentul Republicii Moldova a acordat vot de neîncredere Guvernului în frunte cu prim-ministrul, Vlad Filat. Votul de neîncredere a fost exprimat de 54 de deputaţi, inclusiv 34 din partea Partidului Comuniştilor, 15 — din partea Partidului Democrat, 3 — din partea grupului socialiştilor şi doi deputaţi independenţi[]
4 martie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PAD, Mihai Godea a anunţat că va vota pentru demiterea Guvernului Filat. El şi-a motivat decizia prin faptul că “asemenea Guvern nu va fi în stare să salveze Banca de Economii a Moldovei, justiţia şi nu vom ajunge la Vilnius”. “Voi vota pentru demisia lui Filat. Am avertizat constant Guvernul de mizeria care ţine loc de reforme. Le-am dat şi un traseu clar de reforme. Iată că aronganţa şi lipsa de onestitate i-a adus într-un punct mort”, a subliniat Godea.
25 februarie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, Mihai Godea a anunţat despre iniţierea votului de neîncredere faţă de actualul Guvern. “PAD vrea să facă lumină. Aş vrea să-i văd pe liderii Partidului Liberal, a Partidului Democrat, care au cerut mai devreme demisia Guvernului, să văd cum vor reacţiona. Vreau să văd cum vor reacţiona şi cei din opoziţia comunistă, care iarăşi se întrec în declaraţii şi mai puţin în fapte. Ca astfel cetăţenii să ştie foarte clar: cine guvernează ţara şi cine se află în opoziţie”, a subliniat Mihai Godea.
13 noiembrie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, mai mulţi foşti lideri ai Alianţei “Moldova Noastră” şi-au îndemnat colegii să adere la Partidul “Acţiunea Democratică”, ai cărei membri sunt. Membrul PAD, Alexandru Lipcan, a spus că asocierea AMN cu PLDM a fost o acaparare raider prin care PLDM a urmărit un singur scop: să elimine un concurent politic important în ajunul alegerilor locale.
24 august 2012 | 
Vicepreşedintele PAD, Corneliu Gurin, a declarat într-o conferinţă de presă că nu exclude faptul că “PCRM duce tratative cu cei din AIE post-factum şi nu este exclus faptul că PCRM este speriat de aceste sancţionări, care vor urma, inclusiv şi de intervenţia PAD prin care spunem că cele 2 legi nu se pun în aplicare”. Potrivit lui Gurin, aceste lucruri se întîmplă pentru că nu există un consens deplin în AIE, cu privire la ce urmează să se întîmple după implementarea acestor legi.
28 martie 2012 | 
Un grup de consilieri raionali şi locali ai Partidului Democrat din raionul Sângerei, precum şi peste 100 de membri de partid aderă la Partidul Acţiunea Democratică, despre aceasta a anunţat într-o conferinţă de presă consilierul raional, Ion Roşca. “Oorganizaţia teritorială a PDM din Sângerei a degradat moral şi organizatoric, după ce la conducerea ei au fost promovaţi comunişti reformaţi. Aderăm la Acţiunea Democratică, deoarece are o echipă ce se bazează pe respect reciproc, principii şi valori”, a motivat Roşca.
21 martie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PAD, Mihai Godea a declarat că votul său din 16 martie curent a fost decisiv pentru păstrarea unei guvernări democratice în Republica Moldova, iar de acest fapt erau convinşi şi liderii AIE care au fost dispuşi să semneze cele zece angajamente înaintate de PAD. “S-au propus şi funcţii, s-a propus participarea la guvernare. Am refuzat aceste lucruri. Am refuzat pentru că nu acesta a fost obiectivul nostru ca formaţiune politică”, a precizat liderul PAD. “Vom urmări ca condiţiile noastre să fie realizate, vom veni cu proiecte de legi. Dincolo de liderii AIE, mai este şi Nicolae Timofti, care poate fi garantul realizării angajamentelor asumate de Alianţă”, a mai adăugat Godea.
16 martie 2012 | 
În cadrul şedinţei speciale a Parlamentului privind alegerea şefului statului, candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană Nicolae Timofti a fost ales în calitate de preşedinte al Republicii Moldova cu votul a 62 de deputaţi din totalul de 101. Cele trei partide ale coaliţiei, care deţin în total 58 de voturi, împreună cu votul deputatului neafiliat Mihai Godea şi a celor trei deputaţi din grupul socialiştilor în frunte cu Igor Dodon au votat pentru Nicolae Timofti. Fracţiunea PCRM nu au participat la şedinţa Parlamentului, dar a delegat trei deputaţi pentru a supraveghea procedura de vot. În discursul ţinut în faţa deputaţilor, Nicolae Timofti a declarat că Moldova are nevoie de o idee naţională capabilă să unească societatea scindată, şi o asemenea idee trebuie să devină integrarea europeană. Eu voi depune toate eforturile pentru a obţine, împreună cu guvernul şi parlamentul, rezultate pe această cale, a promis Timofti.
15 martie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Acţiunea Democratică, Mihai Godea a declarat că va participa la alegerile prezidenţiale din 16 martie 2012. Decizia de a susţine candidatura lui Nicolae Timofti la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, a fost luată de membrii Biroului Permanent Central al PAD, după ce liderii AIE şi-au asumat 10 angajamente înaintate de Partidului Acţiunea Democratică. “Încetul cu încetul Republica Moldova trebuie să reintre în normalitate, iar cetăţenii trebuie să aibă o siguranţă în ziua de mâine şi în viitorul copiilor lor”, a concluzionat Mihai Godea.
15 martie 2012
Consiliul AIE s-a convocat într-o şedinţă de lucru pentru a ajunge la un consens privind alegerea şefului statului, cu deputatul neafiliat preşedintele PAD, Mihai Godea. În cadrul şedinţei Mihai Godea a propus 10 angajamente pe care liderii AIE şi le-au asumat pentru a fi realizate conform termenilor indicaţi. Referindu-se la rezultatele şedinţei AIE, liderul PLDM Vlad Filat a declarat că “a fost o şedinţă plină şi utilă, poate un pic întîrziată”. Pe de altă parte, Mihai Godea a declarat că va participa la alegerile prezidenţiale din 16 martie 2012.

Arhiva

2014 [3]
2013 [14]
2012 [36]
Alegeri [15]
Relaţii interpartinice