Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePPM

Evenimente ale PPM la tema “Drepturile şi libertăţile omului”

17 aprilie 2014
În cadrul unei acţiuni de protest în faţa Ambasadei SUA în RM, circa 50 de activişti şi simpatizanţi ai Partidului “Patrioţii Moldovei”, ai Mişcării civice “Родина-Евразийский союз” şi Ligii tineretului rus “Alegerea Moldovei”, au solicitat SUA să nu se implice în treburile interne ale Republicii Moldova şi ţărilor CSI. Protestatarii au scandat: “Moldova este împotriva democraţiei sîngeroase!”, “Fascismul nu va trece!”, “Nu agresiunii SUA!”.
16 mai 2012
Partidul Patrioţii Moldovei împreună cu Liga Tineretului Rus din Republica Moldova au organizat în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău un miting de mulţumire şi un festival al cîntecelor patriotice “Prietenia Popoarelor”, cu ocazia aniversării a 200 de ani de la semnarea pactului ruso-turc din 1812, care “a eliberat Basarabia de jugul otoman”. Liderul formaţiunii, Mihail Garbuz, a precizat că ziua de 16 mai nu este una de doliu, aşa cum declară Partidul Liberal, ci o zi cînd patria noastră a fost definitiv eliberată de Imperiul Otoman. “Mulţumim Rusiei!”, a declarat acesta.
13 mai 2012
La Chişinău, a avut loc mitingul patriotic “Pentru Moldova Mare”, organizat de Partidul “Patrioţii Moldovei” şi alte organizaţii patriotice, cu ocazia aniversării a 200 de ani de la eliberarea Moldovei de sub dominaţia otomană. “Scopul evenimentului a fost să demonstreze societăţii că în Moldova există forţe, care sunt împotriva forţelor unioniste care duc ţara spre pierderea statalităţii”, se arată într-un comunicat de presă. Manifestanţii au scandat lozinci: “Trăiască Moldova Mare”, “Peste Prut” s.a. La mitingul de protest au participat circa 250–300 de oameni.
17 ianuarie 2012 | 
Partidul “Patrioţii Moldovei” au organizat un protest în faţa Ambasadei României din Chişinău în cadrul căruia au cerut expulzarea ambasadorului roman Marius Lazurca, după incidentul din 15 ianuarie de la postul vamal Galaţi-Giurgiuleşti, atunci când un vameş român a tras într-un cetăţean moldovean. “Solicităm expulzarea domnului ambasador, eliberarea din funcţie măcar temporar a grănicerului care a tras în moldovean până când nu se încheie ancheta. Nu văd nicio scuză, nu văd nicio reacţie din partea ambasadorului. Asta înseamnă că nu regretă faptul că un cetăţean al Moldovei a fost grav rănit”, a declarat Mihai Garbuz, preşedintele formaţiunii.
23 februarie 2011
Partidul Patrioţii Moldovei a convocat o conferinţă de presă la Infotag, în cadrul căreia liderul acestui partid, Mihail Garbuz a declarat că 23 februarie — Ziua armatei şi a flotei maritime militare sovietice — trebuie sărbătorită şi în Moldova. “Ziua de 23 februarie trebuie sărbătorită, deoarece Armata Roşie ne-a eliberat de sub jugul «fraţilor români», care ne tratau ca pe nişte oameni de soiul doi. Pe parcursul a 22 ani Basarabia a servit drept colonie românească, jefuită şi sărăcită de România regală şi numai Armata Roşie ne-a dat şansa de a supravieţui ca ţară şi popor moldovenesc”, a menţionat Garbuz. De asemenea, preşedintele PPM consideră că piatra comemorativă instalată în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău este o piatră ruşinoasă a actualei conduceri a ţării şi trebuie demontată.
7 septembrie 2010
Partidul Patrioţii Moldovei a organizat o conferinţă de presă la Infotag, în cadrul căreia membrul de partid, Serghei Perciun, a declarat că rezultatele referendumului din 5 septembrie au demonstrat incapacitatea actualei şi fostei clase politice, precum şi faptul că cetăţenii s-au săturat de politicienii de azi şi de ieri şi sînt în aşteptarea unei noi forţe politice în Republica Moldova, iar “eşecul referendumului este de fapt eşecul Alianţei de guvernare”. “Poporul s-a săturat de promisiuni şi vrea un alt destin. Spre regret, nici fosta clasă politică, nici actuala nu au fost în stare să schimbe lucrurile spre bine în societate, iar principalul lor scop este doar de a ajunge la putere”, de aceea “PPM este forţa politică reală din Republica Moldova, capabilă să scoată ţara din impas” a menţionat Perciun. El susţine că în cazul în care în toamna acestui an vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate, Patrioţii Moldovei intenţionează să participe la alegeri, avînd şi echipa necesară pentru a guverna ţara.

Arhiva

2014 [3]
2013 [2]
2012 [3]
2011 [4]
2010 [3]
Drepturile şi libertăţile omului