Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePPM

Evenimente ale PPM la tema “Domeniul socio-cultural”

12 iunie 2014
Partidul “Patrioţii Moldovei” şi Partidul Regiunilor din Moldova, alături de reprezentanţi ai bisericii, minorităţilor naţionale, oameni de artă, cultură, ştiinţă şi educaţie au organizat la Chişinău şedinţa specială a Comitetului organizatoric de desfăşurare a primului Congres naţional al poporului cu prilejul a 655 ani a statalităţii moldoveneşti. Organizatorii au decis să formeze o nouă mişcare amplă, apartinică, a forţelor patriotice — Uniunea Popular patriotică “Moldova Mare”.
13 mai 2012
La Chişinău, a avut loc mitingul patriotic “Pentru Moldova Mare”, organizat de Partidul “Patrioţii Moldovei” şi alte organizaţii patriotice, cu ocazia aniversării a 200 de ani de la eliberarea Moldovei de sub dominaţia otomană. “Scopul evenimentului a fost să demonstreze societăţii că în Moldova există forţe, care sunt împotriva forţelor unioniste care duc ţara spre pierderea statalităţii”, se arată într-un comunicat de presă. Manifestanţii au scandat lozinci: “Trăiască Moldova Mare”, “Peste Prut” s.a. La mitingul de protest au participat circa 250–300 de oameni.
23 februarie 2011
Partidul Patrioţii Moldovei a convocat o conferinţă de presă la Infotag, în cadrul căreia liderul acestui partid, Mihail Garbuz a declarat că 23 februarie — Ziua armatei şi a flotei maritime militare sovietice — trebuie sărbătorită şi în Moldova. “Ziua de 23 februarie trebuie sărbătorită, deoarece Armata Roşie ne-a eliberat de sub jugul «fraţilor români», care ne tratau ca pe nişte oameni de soiul doi. Pe parcursul a 22 ani Basarabia a servit drept colonie românească, jefuită şi sărăcită de România regală şi numai Armata Roşie ne-a dat şansa de a supravieţui ca ţară şi popor moldovenesc”, a menţionat Garbuz. De asemenea, preşedintele PPM consideră că piatra comemorativă instalată în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău este o piatră ruşinoasă a actualei conduceri a ţării şi trebuie demontată.
8 august 2010
La iniţiativa Partidului “Patrioţii Moldovei” în parteneriat cu organizaţiile obşteşti “Salvagardare” şi “Unitatea Spirituală”, a fost organizat “Actul Sfînt de unire a popoarelor ţării sub denumirea Ştefan cel Mare şi Sfînt”. O coloană impunătoare de automobile şi autobuze, împodobite cu drapeluri ce simbolizau unirea sub steagurile lui Ştefan cel Mare şi Sfînt au parcurs străzile centrale a Chişinăului spre punctul final al coloanei, Centrul Istorico- Cultural al Moldovei în Orheul Vechi, s. Butuceni. Aceasta a fost una din primele acţiuni organizate şi petrecute de către partidul Politic “Patrioţii Moldovei” cu scopul de a demonstra că în RM sînt posibilităţi de a ridica patriotismul la un nivel mai înalt.

Arhiva

2014 [3]
2013 [2]
2012 [3]
2011 [4]
2010 [3]
Domeniul socio-cultural