Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePPM

Evenimente ale PPM la tema “Politica externă / integrare europeană”

20 noiembrie 2013
Oponenţii integrării europene a Moldovei au desfăşurat o acţiune de protest lîngă reprezentanţa Uniunii Europene la Chişinău, solicitînd publicarea textului Acordului de Asociere RM-UE. Protestul a fost organizat de Mişcarea populară “Rodina — Uniunea Eurasiatică”, Organizaţia “Sunt moldovean şi vorbesc moldoveneşte”, “Liga tineretului rus”, Organizaţia de tineret a PSRM “Garda tînără” şi Partidul “Patrioţii Moldovei”. La evenimente au participat cca 200 de manifestanţi şi au scandat “UE — închisoarea naţiunilor!”, “Parteneriatul Estic al UE — mormîntul Moldovei!”.
16 mai 2012
Partidul Patrioţii Moldovei împreună cu Liga Tineretului Rus din Republica Moldova au organizat în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău un miting de mulţumire şi un festival al cîntecelor patriotice “Prietenia Popoarelor”, cu ocazia aniversării a 200 de ani de la semnarea pactului ruso-turc din 1812, care “a eliberat Basarabia de jugul otoman”. Liderul formaţiunii, Mihail Garbuz, a precizat că ziua de 16 mai nu este una de doliu, aşa cum declară Partidul Liberal, ci o zi cînd patria noastră a fost definitiv eliberată de Imperiul Otoman. “Mulţumim Rusiei!”, a declarat acesta.
17 ianuarie 2012 | 
Partidul “Patrioţii Moldovei” au organizat un protest în faţa Ambasadei României din Chişinău în cadrul căruia au cerut expulzarea ambasadorului roman Marius Lazurca, după incidentul din 15 ianuarie de la postul vamal Galaţi-Giurgiuleşti, atunci când un vameş român a tras într-un cetăţean moldovean. “Solicităm expulzarea domnului ambasador, eliberarea din funcţie măcar temporar a grănicerului care a tras în moldovean până când nu se încheie ancheta. Nu văd nicio scuză, nu văd nicio reacţie din partea ambasadorului. Asta înseamnă că nu regretă faptul că un cetăţean al Moldovei a fost grav rănit”, a declarat Mihai Garbuz, preşedintele formaţiunii.
30 noiembrie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului “Patrioţii Moldovei”, Mihail Garbuz a declarat că formaţiunea sa pledează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Euroasiatică. Potrivit lui forţele patriotice trec la o nouă etapă de acţiuni, care se va numi “Renaşterea Moldovei Mari”. “Va fi creat centrul informaţional unic «Eurasia Inform», va fi constituit un grup de experţi pentru elaborarea bazei organizatorice şi normative de asigurare a procesului integrator, pentru desfăşurarea unei conferinţe internaţionale consacrate problemei integrării în spaţiul euroasiatic”, a mai adăugat preşedintele partidului.

Arhiva

2014 [3]
2013 [2]
2012 [3]
2011 [4]
2010 [3]
Politica externă / integrare europeană