Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePPM

Evenimente ale PPM la tema “Atitudinea faţă de guvernare”

20 noiembrie 2013
Oponenţii integrării europene a Moldovei au desfăşurat o acţiune de protest lîngă reprezentanţa Uniunii Europene la Chişinău, solicitînd publicarea textului Acordului de Asociere RM-UE. Protestul a fost organizat de Mişcarea populară “Rodina — Uniunea Eurasiatică”, Organizaţia “Sunt moldovean şi vorbesc moldoveneşte”, “Liga tineretului rus”, Organizaţia de tineret a PSRM “Garda tînără” şi Partidul “Patrioţii Moldovei”. La evenimente au participat cca 200 de manifestanţi şi au scandat “UE — închisoarea naţiunilor!”, “Parteneriatul Estic al UE — mormîntul Moldovei!”.
9 septembrie 2011
Liderul Partidului “Patrioţii Moldovei”, Mihail Garbuz, în cadrul unei conferinţe de presă, s-a adresat către comuniştii simpli din Republica Moldova, menţionînd că “în cei 20 de ani de independenţă conducerea a fost transmisă de la unionişti la PCRM şi invers”. “Şi unii, şi alţii au urmărit acelaşi scop — de a destrăma statul moldovenesc suveran. Unii au luat afacerile de la cetăţeni, alţii au împărţit proprietatea de stat. Şi astăzi aceste grupări, de fapt, se unesc într-o singură forţă”, a spus el. Garbuz consideră că Partidul Comuniştilor “se ascunde sub lozinci roşii, îşi îndreaptă privirile în mod trădător spre Vest şi spre promisiunile FMI, împreună cu liberalii şi pseudodemocraţii”.
23 februarie 2011
Partidul Patrioţii Moldovei a convocat o conferinţă de presă la Infotag, în cadrul căreia liderul acestui partid, Mihail Garbuz a declarat că 23 februarie — Ziua armatei şi a flotei maritime militare sovietice — trebuie sărbătorită şi în Moldova. “Ziua de 23 februarie trebuie sărbătorită, deoarece Armata Roşie ne-a eliberat de sub jugul «fraţilor români», care ne tratau ca pe nişte oameni de soiul doi. Pe parcursul a 22 ani Basarabia a servit drept colonie românească, jefuită şi sărăcită de România regală şi numai Armata Roşie ne-a dat şansa de a supravieţui ca ţară şi popor moldovenesc”, a menţionat Garbuz. De asemenea, preşedintele PPM consideră că piatra comemorativă instalată în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău este o piatră ruşinoasă a actualei conduceri a ţării şi trebuie demontată.
7 septembrie 2010
Partidul Patrioţii Moldovei a organizat o conferinţă de presă la Infotag, în cadrul căreia membrul de partid, Serghei Perciun, a declarat că rezultatele referendumului din 5 septembrie au demonstrat incapacitatea actualei şi fostei clase politice, precum şi faptul că cetăţenii s-au săturat de politicienii de azi şi de ieri şi sînt în aşteptarea unei noi forţe politice în Republica Moldova, iar “eşecul referendumului este de fapt eşecul Alianţei de guvernare”. “Poporul s-a săturat de promisiuni şi vrea un alt destin. Spre regret, nici fosta clasă politică, nici actuala nu au fost în stare să schimbe lucrurile spre bine în societate, iar principalul lor scop este doar de a ajunge la putere”, de aceea “PPM este forţa politică reală din Republica Moldova, capabilă să scoată ţara din impas” a menţionat Perciun. El susţine că în cazul în care în toamna acestui an vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate, Patrioţii Moldovei intenţionează să participe la alegeri, avînd şi echipa necesară pentru a guverna ţara.

Arhiva

2014 [3]
2013 [2]
2012 [3]
2011 [4]
2010 [3]
Atitudinea faţă de guvernare