Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 ADEPTActivităţi

Diplome de participare înmânate audienţilor Şcolii Tânărului Lider Politic, ediţia XV

|versiune pentru tipar||
aprilie 2017
Diplome de participare înmânate audienţilor Şcolii Tânărului Lider Politic, ediţia XV

La 27 aprilie 2017 Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT a organizat ultima şedinţă a Şcolii Tânărului Lider Politic (ŞTLP), ediţia XV-a. În cadrul evenimentului Igor Boţan, directorul executiv al Asociaţiei ADEPT, a înmânat diplomele de participare celor peste 30 de audienţi care au frecventat cele 22 de şedinţe ale ŞTLP desfăşurate săptămânal în perioada octombrie 2016 — aprilie 2017.

În luarea sa de cuvânt Igor Boţan a mulţumit participanţilor pentru interesul manifestat şi organizatorilor pentru buna desfăşurare a şedinţelor, în special Dr. Mihai Cernencu, Şef Catedră Ştiinţe Umanistice, ULIM, pentru contribuţia esenţială în moderarea şedinţelor ŞTLP. La rândul său, Mihai Cernencu s-a arătat convins că tinerii absolvenţi vor contribui semnificativ la schimbarea în bine a situaţiei social-politice din Republica Moldova în viitorul apropiat, prin aplicarea cunoştinţelor şi abilităţilor formate la ŞTLP.

Organizând ŞTLP, ADEPT tinde să-şi aducă propria contribuţie la consolidarea partidelor politice din Republica Moldova prin îmbunătăţirea continuă a formării tinerilor lideri politici şi prin promovarea valorilor democratice pe care se bazează un sistem pluripartid. Un alt obiectiv important îl constituie edificarea unei armonii de interese printre reprezentanţii aripilor tinere ale partidelor politice din Moldova, promovarea compromisului şi toleranţei reciproce ca singurele soluţii viabile de depăşire a situaţiilor de conflict interpartinice.

În cadrul celor cincisprezece ediţii ale Şcolii Tânărului Lider Politic au fost instruiţi circa 700 de tineri, care reprezintă toate formaţiunile politice şi mai multe instituţii de învăţământ superior din Republica Moldova. Mulţi dintre aceştia au înregistrat succese impresionante, ocupând funcţii importante în cadrul partidelor din care fac parte, dar şi instituţii publice. Mai mult decât atât, audienţii şcolii au realizat proiecte şi iniţiative comune.

Ediţia 2016–2017 a Şcolii Tânărului Lider Politic este organizată cu sprijinul financiar al The European Endowment for Democracy.