Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 ADEPTActivităţi

Absolvenţii ŞTLP propun soluţii de implicare a tinerilor în reformarea instituţiilor publice

|versiune pentru tipar||
aprilie 2017
Absolvenţii ŞTLP propun soluţii de implicare a tinerilor în reformarea instituţiilor publice

La 12 aprilie 2017 Asociaţia ADEPT a organizat o masă rotundă cu genericul “Căile de modernizare a Republicii Moldova: cum implicăm tinerii în procesul de reformare a instituţiilor publice”, eveniment la care au participat circa 25 de absolvenţi ai Şcolii Tânărului Lider Politic (ŞTLP).

La eveniment au participat tineri care activează în cadrul Primăriei mun. Chişinău, în domeniul juridic, ONG, Parlamentul RM, partide politice, etc. Discuţiile s-au axat în mod special pe îmbunătăţirea proiectului Şcoala Tânărului Lider Politic şi generarea soluţiilor de implicare activă a tinerilor în procesul de reformare a instituţiilor în care activează, provocările care le întâmpină, soluţiile posibile de redresare a situaţiei, etc.

De asemenea, tinerii şi-au amintit de atmosfera şedinţelor săptămânale ale ŞTLP unde prin diverse dezbateri şi discuţii şi-au dezvoltat abilităţile de argumentare, de prezentare în public, deprinderi care le servesc în activităţile zilnice.

Prezenţi la eveniment moderatorii şedinţelor ŞTLP, Igor Boţan şi Mihai Cernencu, au vorbit despre situaţia social-economică din ţară pe fundalul ultimelor evenimente politice şi au subliniat importanţa coeziunii tinerilor absolvenţi în scopul identificării celor mai viabile soluţii de participare la luarea deciziilor, reformarea cadrului legal, activităţi civice, etc.

Masa rotundă a fost organizată ca activitate suplimentară în cadrul proiectului Şcoala Tânărului Lider Politic, ediţia XV-a, cu suportul financiar al The European Endowment for Democracy.