Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2010Curier electoral

Curier electoral din 29 noiembrie 2010

|versiune pentru tipar|

A început monitorizarea independentă a alegerilor din Găgăuzia

Centrul de Tineret “Piligrim-Demo” din Găgăuzia a început procesul de observare asupra alegerilor Başcanului (Guvernatorului) Găgăuziei (Gagauz-Yeri) anunţate pentru 12 decembrie 2010. În cadrul procesului de observare vor fi monitorizate următoarele aspecte: pregătirea către alegeri desfăşurată de către organele electorale şi autorităţile publice locale din Găgăuzia; campania electorală. La fel, va fi asigurată monitorizarea procesului de votare în ziua scrutinului. În această activitate vor fi implicate patru echipe mobile a câte doi observatori.

Asociaţia obştească Centrul de Tineret “Piligrim-Demo” din Găgăuzia, în caz de necesitate, va monitoriza turul doi de scrutin şi campania electorală pentru acesta.

În baza rezultatelor monitorizării Asociaţia obştească Centrul de Tineret “Piligrim-Demo” din Găgăuzia va elabora un raport care va include rezultatele acestui proces, constatările experţilor, precum şi un set de recomandări privind eficientizarea sistemului electoral şi legislaţiei electorale din autonomie. Proiectul este implementat cu suportul financiar al Fundaţiei Est-Europene.