Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2010Curier electoral

Curier electoral din 5 ianuarie 2011

|versiune pentru tipar|

Susţinătorii lui Dudoglo contestă rezultatele alegerilor

Preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Ana Harlamenco, a anunţat că reprezentanţii lui Nicolai Dudoglo insistă asupra invalidării alegerilor Guvernatorului, continuă protestele şi vor iniţia acordarea “votului de neîncredere” Guvernatorului ales, Mihai Formuzal. Harlamenco afirmă că în Găgăuzia au loc proteste în masă, că au fost înregistrate multiple încălcări, inclusiv utilizarea resurselor administrative, falsificarea buletinelor de vot, intimidarea şi coruperea alegătorilor etc.

Mihai Formuzal respinge acuzaţiile, calificîndu-le ca fantezii şi emoţii, care nu sînt bazate pe argumente şi fapte reale, deoarece alegerile au fost recunoscute legale de Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, iar careva plîngeri şi contestaţii nu au fost depuse în ziua alegerilor. În eventualitatea unui referendum despre demiterea sa, Formuzal se declară pregătit să facă faţă, dacă totul va corespunde legislaţiei în domeniu.

Curtea de Apel din Comrat a început examinarea rezultatelor alegerilor din 26 decembrie, dar nu s-a expus asupra legalităţii acestora, precum şi asupra cereri de renumărare a buletinelor de vot, înaintată de Nicolai Dudoglo. Şedinţa instanţei va fi reluată.