Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2010Curier electoral

Curier electoral din 1 decembrie 2010

|versiune pentru tipar|

Teleradio-Găgăuzia se abate de la normele deontologice şi legale, raport

Monitorizarea radiodifuzorului public regional “Teleradio-Găgăuzia” pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie şi a campaniei pentru alegerea Başcanului Găgăuziei a demonstrat derogări de la normele legale, deontologice şi profesionale, se menţionează într-un raport elaborat de Asociaţia Presei Electronice (APEL) în cadrul Coaliţiei pentru Alegeri Libere şi Corecte.

Directorul executiv al APEL, Ion Bunduchi, a declarat că cele mai mediatizate categorii de protagonişti la Teleradio-Găgăuzia, atât la TV, cât şi la radio, au fost politicienii şi funcţionarii de stat. Experţii lipsesc cu desăvârşire, iar în cazul Radio Găgăuzia lipsesc şi cetăţenii. Astfel se atestă un dezechilibru în ceea ce priveşte mediatizarea diferitor categorii de protagonişti.

Între funcţionari/politicieni cea mai mare vizibilitate a avut-o în ştiri Başcanul Mihail Formuzal. APEL notează că Teleradio-Găgăuzia admite frecvent încălcări ale legislaţiei electorale şi audiovizuale, ale normelor profesionale, nedifuzând în perioada de referinţă nicio emisiune sau dezbatere electorală.