Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2010Curier electoral

Curier electoral din 17 ianuarie 2011

|versiune pentru tipar|

Adunare şi Rezoluţie de protest

La 16 ianuarie în municipiul Comrat s-a desfăşurat o adunare regională, convocată la iniţiativa Mişcării “Noua Găgăuzie”, lider la căreia este Nicolai Dudoglo, primarul Comratului şi concurent electoral la alegerile pentru funcţia de Guvernator al Găgăuziei. Conform organizatorilor, la adunare au participat circa 3000 de persoane din toate localităţile Găgăuziei. Adunarea adoptat o RezoluţieRU, în cuprinsul căreia se solicită: (sursa: Comunicat de presă al Mişcării “Noua Găgăuzie”)

Comentariul Guvernatorului ales despre mitingul de protest

Serviciul de presă al Guvernatorului Găgăuziei, Mihail Formuzal, a comentat mitingul de protest care s-a desfăşurat pe 16 ianuarie, pe care l-a calificat ca fiind organizat de către primarul municipiului Comrat, contracandidatul la alegerile Guvernatorului, Nicolai Dudoglo. În comentariu se menţionează că Nicolai Dudoglo încearcă să argumenteze înfrîngerea sa în alegeri şi se dedă la acţiuni de destabilizare a situaţiei în regiune, împiedicînd astfel începerea dialogului îndreptat spre susţinerea consolidarea autorităţii Găgăuziei.

Curtea de Apel din Comrat nu a finalizat examinarea rezultatelor alegerilor

Deşi s-a întrunit într-o nouă şedinţă şi a purces la audierea mai multor martori, Curtea de Apel din Comrat nu a adoptat nici o decizie referitor la confirmarea rezultatelor alegerilor pentru funcţia de Guvernator al Găgăuziei. Şedinţa instanţei de judecată va continua pe 19 ianuarie.

Tatăl lui Mihai Formuzal a fost jefuit

În noaptea de 16 ianuarie, Macar Formuzal, tatăl Guvernatorului Găgăuziei, Mihail Formuzal, a fost atacat de trei persoane înarmate, cu cagule pe cap, care l-au legat pe bătrânul în vîrstă de 80 de ani şi au sustras 3000 de dolari şi o armă de vânătoare. Poliţia presupune că jaful armat nu are legătură cu activitatea politică a fiului victimei. Atacatorii nu au fost identificaţi. (serviciul de presă al MAI)