Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2010Curier electoral

Curier electoral din 6 decembrie 2010

|versiune pentru tipar|

Serghei Narâşkin accentuează importanţa alegerilor Başcanului Găgăuziei

Alegerile Başcanului Găgăuziei sunt de o importanţă semnificativă pentru Moldova, opinează Serghei Narâşkin, şeful Administraţiei Prezidenţiale din Rusia. Potrivit lui, autonomia găgăuză din componenţa Moldovei este un exemplu de abordare delicată a minorităţilor naţionale într-un stat multinaţional.

Totodată, Serghei Narâşkin a menţionat că alegerile din Găgăuzia vor demonstra că dacă opinia unei minorităţi naţionale este luată în calcul corect şi cu multă delicateţe, atunci este posibil de asigurat calmul, securitatea şi dezvoltarea propulsivă a teritoriului populat de aceasta. (Agenţia Infotag)

Listele electorale în or. Comrat conţin date eronate despre alegători

La şedinţa CEC din Găgăuzia desfăşurată la 2 decembrie curent a fost decisă crearea unei Comisii speciale pentru verificarea corectitudinii compilării listelor electorale în oraşul Comrat. Necesitatea de a crea o astfel de comisie a apărut din cauza că respectivele liste conţin un mare număr de erori. În acest sens, la şedinţa CEC din Găgăuzia convocată la 6 decembrie a fost audiat raportul primăriei mun. Comrat cu privire la compilarea listelor electorale în oraşul Comrat. În cadrul aceleaşi şedinţe, după audierea raportului, CEC din Găgăuzia a luat decizia de a obliga birourile electorale ale secţiilor de votare (BESV) din or. Comrat să verifice corectitudinea datelor incluse în listele electorale. La 9 decembrie. Comisia specială a CEC din Găgăuzia urmează să inspecteze BESV din or. Comrat cu scopul de a verifica rezultatele activităţii desfăşurate de acestea pentru a corecta listele electorale.