Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2010Curier electoral

Curier electoral din 11 decembrie 2010

|versiune pentru tipar|

A fost finalizată pregătirea către ziua scrutinului

La 12 decembrie 2010, în Unitatea Teritorială Autonomă Gagauz Yeri vor avea loc alegerile conducătorului regiunii. La orele 7 dimineaţa, în Găgăuzia se vor deschide 64 de secţii electorale care vor activa până la orele 21.00.

În cursa pentru alegerea Başcanului Găgăuziei s-au înscris 3 persoane: candidaţii independenţi actualul Başcan Mihail Formuzal şi primarul municipiului Comrat Nicolai Dudoglo, dar şi Irina Vlah, deputat al Parlamentului din partea PCRM, care este susţinută de Partidul Comuniştilor.

Potrivit listelor prezentate la CEC din Găgăuzia de către organele publice locale, în autonomie locuiesc 106 mii 151 persoane care au atins vârsta de 18 ani şi, respectiv au dreptul la vot.

De menţionat că în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 s-a constatat că listele electorale în mai multe localităţi conţin erori şi inexactităţi. Astfel, în municipiul Comrat, din 11 mii 72 de alegători care s-au prezentat la urne, 2 mii 406 de persoane nu s-au regăsit în listele de bază pregătite fiind nevoiţi să voteze pe cele suplimentare. (www.gagauzlar.md)