Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2010Curier electoral

Curier electoral din 27 decembrie 2010

|versiune pentru tipar|

Rezultatele preliminare atestă victoria lui Mihai Formuzal

Conform rezultatelor preliminare ale alegerilor pentru funcţia de Guvernator al Găgăuziei, şi în cel de al doilea tur a învins Mihail Formuzal, Guvernatorul în exerciţiu, care a acumulat 31,576 voturi, faţă de 29,874 voturi acumulate de concurentul său, Nicolai Dudoglo, actualul primar al oraşului Comrat.

Alegeri libere dar cu încălcări

Observatorii Asociaţiei pentru Promovarea Clinicilor Juridice din Moldova (APCJM) la alegerile Guvernatorului UTA Găgăuzia au constatat, că alegerile la cel de al doilea tur, din 26 decembrie 2010, s-au desfăşurat calm însă cu încălcări ale legislaţiei electorale. Neregulile sesizate ţin de: Observatorii APCJM au intervenit în cazurile cînd au sesizat încălcări şi o parte din acestea au fost anihilate.

Învingătorul a mulţumit alegătorilor pentru susţinere

Mihail Formuzal, care a învins în cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru funcţia de Guvernator al Găgăuziei, a adresat un mesaj alegătorilor, prin care a mulţumit pentru susţinere, fapt care a permis alegerea pentru al doilea mandat consecutiv. Formuzal promite că va colabora cu toţi concurenţii săi, întru asigurarea dezvoltării Găgăuziei.

Învinsul nu recunoaşte rezultatele alegerilor

Nicolai Dudoglo, candidatul la funcţia de Guvernator al Găgăuziei care a pierdut în turul doi al scrutinului, a anunţat că nu recunoaşte rezultatele alegerilor şi l-a acuzat pe contracandidatul său, Mihail Formuzal de “minciuni, ilegalităţi, dezinformare, coruperea alegătorilor şi falsificări, abuzuri ale poliţiei”. Dudoglo afirmă că şi mass-media controlată de Formuzal a avut comportament nedemocratic şi a proliferat informaţii denigratoare la adresa concurenţilor. În consecinţă, Nicolai Dudoglo nu recunoaşte rezultatele alegerilor, le consideră nevalabile şi va cere alegeri noi. (sursa: Moldnews)