Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriGăgăuzia2012Curier electoral

Curier electoral din 14 august 2012

|versiune pentru tipar|

Anna Harlamenco s-a pronunţat în favoarea candidaţilor

Anna Harlamenco a lansat un apel către alegători în care s-a pronunţat în favoarea candidaţilor la postul de deputat al APG din echipa lui Dudoglo, atenţionînd electoratul în mod deosebit asupra capacităţii candidaţilor de a munci în echipă, asupra performanţelor personale ale acestora, patriotismului, receptivităţii, tendinţei de a se autoinstrui şi a carismei.

Potrivit unor estimări, competiţia cea mai mare se va da între trei formaţiuni de nivel regional: mişcările sociale “Novaia Gagauzia” (N. Dudoglo) şi “Edinaia Gagauzia” (M. Formuzal) şi PCRM (I. Vlah). Majoritatea candidaţilor, chiar şi cei ai PCRM, participă în calitate de independenţi, însă în perioada agitaţiei electorale apelează la ajutorul echipelor de suport.

Potrivit speakerului APG, prioritatea supremă a mişcării “Novaia Gagauzia” ar fi asigurarea drepturilor şi libertăţilor omului şi a condiţiilor decente de viaţă, protecţia fermă a antreprenoriatului, formarea unei societăţi civilizate, apărarea intereselor naţionale, a tradiţiilor populare. // Mişcarea “Novaia Gagauzia”

M. Formuzal: Reparaţia drumurilor este o activitate planificată care se efectuează din banii contribuabililor, nu a unor partide

În cadrul şedinţei de lucru a Comitetului Executiv, başcanul Găgăuziei a declarat că reparaţia drumurilor din autonomie este efectuată în conformitate cu planurile aprobate şi niciunul dintre partide nu are vreo legătură cu această activitate. Lucrările sunt desfăşurate din banii contribuabililor. // AYIN-ACIK