Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriGăgăuzia2012Curier electoral

Curier electoral din 11 iulie 2012

|versiune pentru tipar|

Suma totală care poate fi utilizată de candidaţi pentru alegerile în APG

Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia a determinat valoarea maximă a mijloacelor financiare, utilizate de concurenţii electorali pentru alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei. În baza calculelor, suma admisibilă este de 30 lei pentru 1 alegător pe circumscripţie .

CEC din Găgăuzia a aprobat procedura de formare a fondurilor electorale

Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia a aprobat hotărîrea cu privire la procedura de formare a fondurilor electorale ale candidaţilor la funcţia de deputat în APG. Fiecare candidat trebuie să-şi deschidă un cont în bancă cu indicaţia “fond electoral”, care poate fi susţinut din propriile resurse financiare ale concurenţilor şi candidaţilor în alegeri, dar şi din mijloacele acordate de persoane fizice şi juridice, în mărime caresă nu depăşească suma financiară admisibilă prevăzută de CEC din Găgăuzia, care poate fi utilizată de concurenţi pentru alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei.

Cerinţele de constituire a birourilor electorale aduse în corespundere cu legislaţia internaţională

Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia a aprobat hotărîrea cu privire la condiţiile faţă de localurile unde vor fi amplasate birourilore electorale, astfel ca acestea să permită accesul persoanelor cu dizabilităţi. În baza art. 9 din Convenţia cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilităţi, art. 9 din Legea Republicii Moldova privind protecţia socială a invalizilor, CEC din Găgăuzia a obligat organele administraţiei publice locale să determine localurile unde vor fi amplasate birourile electorale, luînd în consideraţie necesităţile persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, în procesul de reflectare a campaniei electorale pentru alegerile în Adunarea Populară, postul de televiziune GRT va prevedea utilizarea în timpul emisiunilor a limbajului mimico-gestual.