Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2006Curier electoral

Curier electoral din 17 octombrie 2006

|versiune pentru tipar|

Masă rotundă

La Comrat s-a desfăşurat o masă rotundă, organizată sub auspiciile Fundaţiei “EURASIA”, cu participarea: reprezentanţilor conducerii Comisiei Electorale Centrale a Republici Moldova şi Comisiei electorale create pentru alegerile din UTA Găgăuzia, conducerii Adunării Populare, reprezentanţilor misiunii OSCE în Moldova, ai mass-media (Radio Europa Liberă, televiziunea publică din Găgăuzia, Agenţia “Infotag” etc.), reprezentanţi ai ONG-urilor din Republica Moldova şi din regiune. Scopul întrunirii a constat în discutarea modalităţilor cooperării în vederea organizarea unor alegeri libere şi corecte în cadrul campaniei alegerii Guvernatorului (Başkanului) Găgăuziei.

Celei trei organizaţii implicate în realizarea proiectului de monitorizare a alegerilor, desfăşurat sub auspiciile Fundaţie EURASIA şi susţinut financiar de către USAID, SIDA şi NED, şi-au anunţat intenţiile de a desfăşura un set de acţiuni:

După un schimb de opinii, Comisia electorală centrală din Găgăuzia şi-a exprimat disponibilitatea pentru a coopera în vederea asigurării oportunităţilor egale pentru toţi concurenţii electorali şi informarea adecvată a alegătorilor.

Declaraţii de susţinere a unor candidaţi

Comitetul Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a dat publicităţii o declaraţie de susţinere a candidaturii lui Gheorghe Tabunşcic la funcţia de Guvernator al Găgăuziei. În declaraţie se afirmă:

Acuzaţii la adresa conducerii actuale

Mihail Formuzal, candidat independent la funcţia de Guvernator al Găgăuziei, înregistrat cu numărul patru, a adresat acuzaţii la adresa actualei conduceri a autonomiei pe motiv că ar încalcă legislaţia electorală. Potrivit lui Formuzal: