Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2006Curier electoral

Curier electoral din 19 decembrie 2006

|versiune pentru tipar|

Concluziile CPLR al CoE privind alegerile din Găgăuzia

Potrivit Congresului Puterilor Locale şi Regionale (CPLR) al Consiliului Europei (CoE), cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Guvernatorului (Başkanului) Găgăuziei, din 17 decembrie 2006, a fost mai bine organizat decît primul tur, cu mai puţină presiune asupra membrilor Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Găgăuzia şi asupra alegătorilor. Totodată, CPLR a observat şi o serie de încălcări, între care: lipsa de imparţialitate şi competenţa insuficientă a CEC; compromiterea în mai multe cazuri a principiului “Votului secret”; un număr mare de alegători care au votat pe liste suplimentare etc.

Delegaţia CPLR prezentă la alegerile din Găgăuzia a încurajat noul Guvernator ales, precum şi autorităţile de la Chişinău, să conlucreze activ.

Noul Guvernator al Găgăuziei despre raporturile viitoare cu autorităţile centrale

Mihail Formuzal, ales în funcţia de Guvernator al Găgăuziei, a declarat la 19 decembrie curent că intenţionează să conlucreze de o manieră constructivă cu autorităţile centrale de la Chişinău, împotriva cărora s-a pronunţat de mai multe ori în timpul campaniei electorale. Formuzal a menţionat, de asemenea, că nu va critica sau da vina pe predecesorii săi, ci dimpotrivă, va duce la sfîrşit toate proiectele începute de aceştia.