Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2006Curier electoral

Curier electoral din 27 octombrie 2006

|versiune pentru tipar|

Apelul Misiunii OSCE

Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadorul Louis O’Neill a adresat autorităţilor centrale şi regionale apelul să asigure condiţii pentru o campanie echitabilă pentru toţi în cadrul desfăşurării alegerilor Guvernatorului autonomiei găgăuze, programate pentru 3 decembrie anul curent. “Aceste alegeri sînt un test nu doar pentru Găgăguzia, ci şi pentru întreaga Moldovă”, a declarat Ambasadorul O’Neill după o vizită efectuată în regiune, în cadrul căreia a avut întîlniri cu preşedintele CEC din Gagauzia, cu Guvernatorul în exerciţiu, Gheorghe Tabunşcic, şi contracandidaţii acestuia Mihail Formuzal, Nicolai Dodoglo şi Alexandru Stoianoglo. Ambasadorul O’Neill a îndemnat să se renunţe la utilizarea resurselor administrative şi să se asigure transparenţa tuturor etapelor de pregătire către alegeri, cară să fie cu adevărat libere şi corecte, amintind că: “în cadrul alegerilor parlamentare din 2005 Moldova nu şi-a onorat plenar angajamentele în anumite domenii, în particular în ceea ce priveşte accesul egal la mas-media şi condiţiile generale pentru campanie. În alegerile precedente din Găgăguzia au fost remarcate probleme similare. Este puţin probabil ca cineva să-şi exprime satisfacţia dacă în anul curent nu vor fi înregistrate îmbunătăţiri în domeniile menţionate”. Deoarece dreptul de a candida pentru o funcţie publică este un principiu fundamental pentru un proces electoral autentic, OSCE va studia atent cazul lui Valerii Ianioglo, căruia i s-a refuzat cererea de înregistrare după ce un mare număr de semnături în susţinerea lui au fost descalificate de către CEC a Găgăuziei. (după comunicatul de presă al OSCE)

Platforma electorală a lui A.Stoianoglo

Candidatul independent la funcţia de Guvernator al Găgăuziei Alexandr Stoianoglo a dat publicităţii programul său preelectoral, care conţine cîteva capitole-cheie:

Stoianoglo a mai anunţat despre deschiderea unei “linii telefonice fierbinţi” de comunicare cu alegătorii. (conform ziarului regional “Вести Гагаузии” (Noutăţile Găgăuziei)).