Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2015Curier electoral

Curier electoral din 3 februarie 2015

|versiune pentru tipar|

PSRM şi-a exprimat susţinerea pentru candidatura Irinei Vlah la funcţia de Başcan al Găgăuziei

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a susţinut candidatura Irinei Vlah la funcţia de Başcan al autonomiei găgăuze. Despre aceasta liderul PSRM Igor Dodon a anunţat în cadrul unui briefing desfăşurat astăzi, 3 februarie, la Chişinău. Acesta a menţionat că la şedinţa de astăzi a Comitetului Politic Executiv al Partidului Socialiştilor “s-a decis unanim de a o susţine pe Irina Vlah, candidat independent, la funcţia de Guvernator”.

La rîndul său Irina Vlah a declarat: “Astăzi am desfăşurat împreună cu conducerea Partidului Socialiştilor nişte consultaţii destul de constructive”. “Sunt recunoscătoare conducerii Comitetului Politic Executiv al PSRM pentru decizia de a-mi susţine candidatura. Suportul oferit de Partidul Socialiştilor îmi inspiră şi mai multă încredere în faptul că vom învinge neapărat în cadrul acestor alegeri şi că vom tinde să fim împreună cu Federaţia Rusă, exact cum îşi doresc majoritatea locuitorilor din autonomia noastră. Vom reuşi, or totul stă în puterile noastre!”, a punctat Irina Vlah.

Serghei Buzadji şi-a făcut public programul electoral

Serghei Buzadji, candidatul la funcţia de Başcan al Găgăuziei, şi-a lansat Programul Electoral “Perspectiva”. Evenimentul s-a desfăşurat astăzi la Comrat. Serghei Buzadji a menţionat că aceasta este deocamdată redacţia prealabilă a programului care este formulată mai curînd sub forma unor teze. Partea a doua urmează a fi prezentată ulterior, cînd vor fi adunate toate informaţiile şi propunerile recepţionate din localităţi. Totodată membrii şi adepţii echipei urmează să vină cu nişte completări la program.

Prevederile principale incluse în programul electoral al lui Serghei Buzadji ţin de sporirea autorităţii Găgăuziei în lume, susţinerea consolidată a intereselor autonomiei şi valorilor creştine, consolidarea forţelor politice, dezvoltarea economiei şi crearea noilor de muncă, stabilitatea socială şi protecţia populaţiei, sporirea calităţii educaţiei. // gagauz.md