Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2015Curier electoral

Curier electoral din 24 februarie 2015

|versiune pentru tipar|

CEC din Moldova a acreditat observatori internaţionali pentru alegerile la funcţia de Başcan

Comisia Electorală Centrală din Moldova a acreditat observatori internaţionali pentru alegerile la funcţia de Başcan şi alegerile parţiale pentru Adunarea Populară. Decizia respectivă a fost luată în cadrul şedinţei desfăşurate la 24 februarie.

Alegerile pentru funcţia de Guvernator al autonomiei şi pentru cele două mandate de deputat ai APG vor fi monitorizate de către reprezentanţii Ambasadei Turciei din Moldova şi cei ai Ambasadei Azerbaidjanului în ţara noastră. // gagauzinfo.md

Irina Vlah şi-a prezentat programul electoral

Platforma electorală a candidatului la funcţia de Başcan al Găgăuziei Irina Vlah a fost prezentată în cadrul unui eveniment desfăşurat la Comrat la 24 februarie. Autorităţile din Găgăuzia urmează să-şi estindă cooperarea cu Rusia şi Turcia, să acorde o atenţie sporită creării locurilor noi de muncă şi ameliorării condiţiilor de trai ale cetăţenilor, afirmă Irina Vlah.

Referindu-se la campania electorală care ia amploare, candidatul la postul de guvernator al autonomiei a menţionat că mai mulţi oponenţi fac totul pentru a o calomnia, însă echipa Irinei Vlah “în niciun caz nu va riposta prin acţiuni similare”.

“Vom promova o campanie corectă şi pozitivă. Vom prezenta locuitorilor din autonomia găgăuză soluţii viabile pentru cele mai stringente probleme. Printre priorităţile activităţii noastre se numără parteneriatul strategic cu Rusia, crearea locurilor de muncă, edificarea unei infrastructuri dezvoltate. Omul va constitui baza politicilor sociale. A cincea prioritate pentru noi va fi perpetuarea tradiţiilor şi consolidarea autonomiei”, a mai declarat Irina Vlah.

Oleg Caicî a depus la CEC din Găgăuzia o solicitare privind retragerea sa din cursa electorală

Oleg Caicî a depus la Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia o declaraţie prin care a solicitat să fie retras din cursa electorală pentru alegerile la funcţia de Başcan. Anunţul respectiv a fost făcut de Valentin Cara, preşedintele CEC din regiune. La următoarea sa şedinţă CEC urmează să-şi expună poziţia în legătură cu această solicitare.

Oleg Caicî s-a retras din cursa electorală în favoarea lui Nicolae Dudoglo. Anunţul respectiv a fost făcut sîmbătă, 21 februarie, în cadrul unei întîlniri cu alegătorii din oraşul Ceadîr-Lunga. // gagauzmedia.md