Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2015Curier electoral

Curier electoral din 10 martie 2015

|versiune pentru tipar|

GRT lansează dezbaterile cu participarea candidaţilor la funcţia de Başcan

Compania Publică “Gаgаuziya Radio Televizionu” a elaborat orarul dezbaterilor între candidaţii la funcţia de Guvernator. Astfel, prima rundă se va desfăşura la 10 martie, iar ultima — la 20 martie. La dezbateri, la fel, vor participa activistul Vitali Stanciu, Anatoli Cîssa, vice-preşedintele Mişcării de Tineret “Unitate pentru Viitor”, Ivan Stefanov, preşedintele Consiliului Decanilor din mun. Comrat.

Dezbaterile pot fi audiate în fiecare zi la orele 9:15 şi vizionate la orele 21:00. La 20 martie, la dezbateri vor fi invitaţi toţi candidaţii la funcţia de Başcan. // gagauzmedia.md

Deputaţi din Duma de Stat a Federaţiei Ruse au sosit la Comrat într-o vizită oficială

Trei deputaţi din Duma de Stat a Federaţiei Ruse au sosit la 10 martie la Comrat într-o vizită oficială. Din componenţa delegaţie FR fac parte deputatul din partea Partidului “Edinaia Rossia” Vladimir Afonskii şi reprezentanţii Partidului “Spravedlivaia Rossia” Alexandr Cetverikov şi Oleg Paholkov.

Aceştia au sosit în ţară pentru a participa la Conferinţa internaţională “Perspectivele dezvoltării social-economice a UTA Găgăuzia” care se desfăşoară la Comrat, dar şi pentru a discuta platforma electorală a candidatului la funcţia de Başcan al autonomiei Irina Vlah. // gagauzinfo.md

Ruslan Garbalî îi îndeamnă pe Irina Vlah şi Nicolai Dudoglo să renunţe la mandatele de deputat

Candidatul la postul de Guvernator Ruslan Garbalî îşi îndeamnă oponenţii Irina Vlah şi Nicolai Dudoglo să renunţe la mandatele de deputat în Parlament pînă la 22 martie.

“Fiecare dintre voi s-a lansat în campania electorală declarîndu-se oficial candidat independent, însă continuaţi şi acum să beneficiaţi de mandatul de deputat şi de alte facilităţi. De ce? Pentru a avea unde să vă întoarceţi după scrutin? Pentru a nu risca nimic?”, i-a întrebat candidatul la funcţia de Başcan.

Astfel, în opinia lui Ruslan Garbalî, “Vlah şi Dudoglo o fac pe şmecherii afirmînd că sunt candidaţi independenţi la postul de Guvernator”. // gagauzmedia.md

Valeri Ianioglo a anunţat numele membrilor echipei sale care ar putea face parte din Comitetul Executiv

Valeri Ianioglo a anunţat lista cu numele unor dintre membrii echipei sale care ar putea face parte din Comitetul Executiv dacă respectivul candidat va repurta victorie în cadrul alegerilor pentru funcţia de Başcan. Numele acestor persoanelor au fost făcute publice în cadrul emisiunii “Свободный взгляд”.

“Sunt persoane care vor munci şi vor ajuta Guvernatorul să soluţioneze problemele. Este vorba despre Vera Balova, şefa Direcţiei Educaţie, Nicolai Stoianov, adjunctul Başcanului, Ivan Creţu, adjunctul Başcanului de la Vulcăneşti, dar şi despre deputaţii Victor Petrioglo, Piotr Madjar şi Victor Petrioglo. Ceadîr-Lunga va fi reprezentată de directorul Liceului «Guboglo» şi de directorul Liceului nr. 2, şeful Direcţiei Agricultură Ilia Topciu, şefa Direcţiei Relaţii Externe Svetlana Gradinari. Din componenţa Direcţiei Başcanului va face parte Mihail Jelezoglo”, a declarat Valeri Ianioglo precizînd că nu le-a promis funcţii în schimbul susţinerii acordate. // gagauzmedia.md

Irina Vlah şi-a prezentat programul electoral în limba găgăuză

Candidatul independent la postul de Başcan Irina Vlah a prezentat astăzi opiniei publice din autonomie priorităţile de bază ale platformei sale electorale. Prezentarea a fost susţinută în limba găgăuză.

În cadrul prezentării politiciana a menţionat că programul a fost elaborat ţinîndu-se cont de cele mai stringente probleme ale populaţiei din autonomia găgăuză.