Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2015Curier electoral

Curier electoral din 16 martie 2015

|versiune pentru tipar|

Noi sondaje de opinie

Candidatul la funcţia de Başcan al Găgăuziei Irina Vlah ar putea învinge în cadrul scrutinului deja din primul tur care va fi organizat la 22 martie, potrivit rezultatelor sondajelor de opinie desfăşurate de Centru CBS-AXA în perioada 22 februarie — martie pe un eşantion de 650 de persoane din Găgăuzia şi de Centrul “Dialog” în perioada 25 februarie — 10 martie pe un eşantion de 1207 de persoane.

La întrebarea directă a Centrului CBS-AXA “Pentru care candidat aţi vota dacă alegerile la funcţia de Başcan s-ar desfăşura în această duminică?” 43.3% au răspuns că şi-ar da votul pentru Irina Vlah, 15.6% — pentru Nicolai Dudoglo, 4.8% — pentru Valeri Ianioglo, 4.3% — pentru Oleg Garizan, 3.7% — pentru Dmitri Croitor, 1.1% — pentru Alexandr Stoianoglo, 0.9% — pentru un alt candidat.

În cadrul sondajului organizat de Centrul “Dialog” opţiunile au fost următoarele: 52.4% — pentru Irina Vlah, 12.6% — pentru Nicolai Dudoglo şi 10.4% — pentru Valeri Ianioglo. // gagauzinfo.md

CEC din Moldova: În listele electorale din Găgăuzia ar trebui să figureze cca 95 de mii de persoane

În listele electorale din autonomia găgăuză ar trebui să figureze cca 95 de mii de persoane, estimează cei din Comisia Electorală Centrală de la Chişinău. Potrivit declaraţiilor lui Andrei Volentir, secretarul CEC, în pofida unor dificultăţi ce ţin de organizarea alegerilor pentru funcţia de Guvernator, CEC nu intenţionează să se implice, “pentru a nu tensiona şi mai mult situaţia”.

Andrei Volentir a mai menţionat că responsabilii primăriilor din autonomie au acces la Registrul de Stat al Cetăţenilor pentru a-şi actualiza listele, însă deocamdată “niciun doritor n-a sosit la Chişinău”. // gagauzinfo.md

Raportul financiar privind mijloacele din conturile fondurilor electorale ale candidaţilor la funcţia de Başcan

Comisia Electorală de la Comrat a făcut public un raport financiar care reflectă datele cu privire la mijloacele din conturile fondurilor electorale ale candidaţilor la funcţia de Guvernator pentru perioada 9–14 martie.

De la începutul campaniei electorale, fondul total al candidaţilor a constituit:  // gagauzmedia.md

GagauzMedia lansează dezbaterile electorale

GagauzMedia lansează dezbaterile electorale în limbile găgăuză şi rusă. În cadrul fiecărei discuţii participă cîte doi candidaţi la funcţia de Başcan. Programul dezbaterilor presupune trei runde:
  1. O întrebare — două răspunsuri.
  2. Întrebări individuale pentru fiecare dintre candidaţi.
  3. O întrebare care este adresată ad-hoc şi care se referă la una dintre cele 5 domenii (politică, economie, sfera socială, medicină, cultură).
 // gagauzmedia.md

Roman Tiutin: La Vulcăneşti, poliţia a demontat banerele electorale ale Irinei Vlah

În oraşul Vulcăneşti, colaboratorii de poliţie au demontat banerele electorale ale candidatului la funcţia de Başcan al Găgăuziei Irina Vlah. Despre acest lucru portalul Gagauzinfo.MD a fost informat de către Roman Tiutin, deputat al Adunării Populare care este şi persoană de încredere al respectivului concurent electoral.

În total, la Vuclăneşti au fost demontate şapte banere de promovare ale Irinei Vlah prin care Partidul Socialiştilor îşi exprima susţinerea pentru acest candidat electoral, dar şi nişte banere în care Irina Vlah apărea alături de Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei al Federaţiei Ruse.

Deputatul Adunării Populare a menţionat că despre cele întîmplate va fi sesizată Procuratura, dar şi Comisia Electorală Centrală de la Comrat pentru ca aceste instituţii să aprecieze acţiunile organelor de drept. // gagauzinfo.md