Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriBaşcan2015Curier electoral

Curier electoral din 4 martie 2015

|versiune pentru tipar|

CEC din Găgăuzia a făcut publice listele electorale

Comisia Electorală Centrală cheamă cetăţenii să se familiarizeze cu listele electorale şi să verifice dacă numele lor au fost incluse în aceste liste. Astfel, listele au fost elaborate pentru secţiile de vot din raioanele Comrat, Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti.

În total, în listele electorale au fost trecute numele a 105,837 de persoane cu drept de vot. // gagauzmedia.md

CEC din Găgăuzia vizitat de un reprezentant al Ambasadei SUA în Moldova

La Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia s-a desfăşurat o întrevedere cu Paul G. Graddon, responsabilul de chestiuni politico-economice din cadrul Ambasadei SUA în Moldova. Întîlnirea a avut un caracter informativ. Anunţul respectiv a fost făcut de către Elena Cazanji, secretar CEC.

Reprezentantul Ambasadei s-a interesat despre mersul campaniei electorale, a întrebat membrii Comisiei despre numărul estimat de o organizaţii care vor monitoriza alegerile. Astfel, Valentin Cara, preşedintele CEC, a menţionat că procesul de acreditare a observatorilor a şi demarat. // gagauzmedia.md

Nicolai Dudoglo a calificat drept provocări zvonurile despre interdicţia de intrare pe teritoriul FR ce i-ar fi fost impusă

Staff-ul electoral al candidatului la funcţia de Başcan Nicolai Dudoglo a infirmat anunţurile despre pretinsa interdicţie de intrare pe teritoriul FR ce i-ar fi fost impusă acestui concurent. Reprezentanţii staff-ului au menţionat că informaţiile apărute sunt nişte minciuni sfruntate şi uneltiri ale oponenţilor politici care-l consideră pe Nicolai Dudoglo drept concurent principal.

Anterior, site-ul oficial.md a comunicat, cu referire la surse din anturajul politicanului de la Comrat, că una dintre companiile avia ar fi refuzat să-i vîndă lui Nicolai Dudoglo un bilet la cursa spre Moscova motivînd prin faptul că politicianul ar fi fost inclus în baza de date a persoanelor ce au interdicţie de acces pe teritoriul Rusiei. Ulterior site-ul a venit cu o infirmare şi i-a prezentat lui Nicolai Dudoglo scuzele de rigoare.