Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2005Curier electoral

Curier electoral din 27 iunie 2005

|versiune pentru tipar|

Serafim Urechean a făcut un apel către chişinăuieni

În cadrul unei conferinţe de presă, Serafim Urechean, fost primar de Chişinău, preşedinte al Alianţei “Moldova Noastră”, a făcut un apel către chişinăuieni:

Dragi chişinăuieni!

După alegerile locale din 2003, călăuzit de doleanţele şi propunerile dumneavoastră, am trasat noi planuri şi idei, menite să facă activitatea autorităţilor capitalei mai transparentă şi mai eficientă.

Fiind responsabil de soarta acestor planuri şi iniţiative, astăzi vă îndemn să acordaţi sprijinul şi votul dumneavoastră pentru candidatul independent Dumitru Braghiş, susţinut de Partidul “Alianţa «Moldova Noastră»” — singura forţă politică care şi-a păstrat demnitatea şi şi-a asumat responsabilitatea pentru votul acordat de cetăţenii ţării.

Vă îndemn să faceţi deosebirea evidentă între experimentele şi aventurismul politic şi şansele reale de a menţine pentru Chişinău şi locuitorii lui a calificativului meritat de Bastion al Democraţiei şi promotor al reformelor şi al integrării europene a Moldovei. Miza este prea mare, pentru a ne permite luxul unor jocuri de reabilitare a imaginii forţelor politice compromise, angajate în menţinerea fonului democratic pentru derapajele anticonstituţionale ale guvernării comuniste. Interesele şi problemele capitalei nu admit aducerea în fruntea administraţiei municipale a unor oameni incompetenţi sau a celora care vor servi intereselor înguste ale grupării comunisto-frontiste.

Chişinăul are nevoie astăzi de un primar cu demnitate, cu experienţă politică şi managerială, capabil să-şi asume responsabilitatea pentru menţinerea stabilităţii şi armoniei civice în capitală.

Votarea cetăţenilor de vîrstă pensionară

În cadrul unui seminar de instruire a funcţionarilor electorali, preşedintele CEC, Petru Răilean, a afirmat că la alegerile locale noi din 10 iulie cetăţenii de vîrstă pensionară vor putea vota şi în baza paşapoartelor vechi de tip sovietic a căror termen de valabilitate urma să expire la 1 iulie a.c. Documentele în baza cărora vor putea să voteze cetăţenii sînt: buletinul de identitate cu fişa de însoţire, inclusiv cele cu termenul de valabilitate expirat, documentele provizorii “forma nr. 9”. Nu se va putea vota în baza paşaportului pentru plecări în străinătate pe motiv că în acestea nu se conţine informaţia despre domiciliul cetăţenilor. În documentele alegătorilor va fi aplicată ştampila “votat” pentru a evita votul multiplu.