Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePNL

Evenimente ale PNL la tema “Colaborarea internaţională”

14 noiembrie 2013
La Chişinău, a avut loc şedinţa membrilor activi ai Consiliului Unirii, care au examinat mai multe subiecte, printre care consemnarea Zilei Naţionale a României la 1 decembrie. Potrivit unui comunicat de presă al PNL, s-a decis să se formeze un Grup de dialog şi coordonare al Consiliului Unirii cu partidele percepute ca naţionale, româneşti, şi cu asociaţiile mai importante şi mai active, care organizează manifestări, pentru a se încerca un program comun, care să conducă la conjugarea eforturilor unioniştilor pentru grăbirea Unirii.
27 martie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Consiliul Unirii, în care intră mai multe organizaţii neguvernamentale, a solicitat printr-un memorandum Parlamentelor Republicii Moldova şi României să reconfirme Actul Unirii din 27 martie 1918 şi în acest sens să fie modificate constituţiile ambelor ţări. Liderul PNL, Vitalia Pavlicenco a menţionat că reîntregirea României trebuie să aibă loc nu mai tîrziu de 2018, atunci cînd se vor împlini 100 de ani de la Unire.
2–3 iulie 2011
O delegaţie a Partidului Naţional Liberal din Republica Moldova, formată din Alexandra Can, vicepreşedinte, Ludmila Bolboceanu, preşedinte OFNL, Lucia Balmos, vicepreşedinte al OMC, Vitalia Pavlicenco, preşedintele PNL, a participat la invitaţia OFL din Romania, la un Program politic la Iaşi “Femeile liberale pot ajuta Romania”, condus de deputata naţional-liberală, preşedintele OFL Lucia Varga. Participantele au primit diplome, iar Vitalia Pavlicenco a primit premiul “Pentru cea mai experimentată politiciană”.
31 august 2010
Partidul Naţional Liberal a convocat o conferinţă de presă cu genericul “Propunerile PNL privind reintregirea Republicii Moldova”, în cadrul căreia preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, a prezentat o declaraţie prin care a cerut preşedintelui român Traian Băsescu, dar şi Cancelarului german Angela Merkel, altor lideri europeni să agreeze o decizie politică prin care România ar acorda — în mod automat — tuturor cetăţenilor din Republica Moldova, de pe ambele maluri ale Nistrului, cetăţenia română, fără ani grei de aşteptare. “Această soluţie ar fi şi una singură de apropiere a populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului, de reglementare transnistreană, prin oferirea orizonturilor europene oamenilor ţinuţi sub călcîiul regimului Smirnov-Antiufeev, ce îi pot manipula numai ţinându-i departe de lumea civilizată”, a declarat Pavlicenco.
25 ianuarie 2010
Partidul Naţional Liberal a desfăşurat o conferinţă de presă la Agenţia “Info-Prim Neo”, în cadrul căreia a îndemnat cetăţenii moldoveni care au expediat sau intenţionează să expedieze cerere de programare pentru depunerea actelor de redobândire a cetăţeniei române să adreseze scrisori directe la Palatul Cotroceni de la Bucureşti. Îndemnul vine din cauza procedurii “excesiv de birocratizate” în acest sens. “Nu atacăm România, dar fariseismul funcţionarilor români, care-i fac pe basarabenii români să treacă prin-un adevărat calvar”, a declarat liderul PNL, Vitalia Pavlicenco. “Deşi în luna noiembrie preşedintele român Traian Băsescu a promulgat modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române, care prevede examinarea cererilor în 5 luni, procedura este destul de încurcată în realitate”, a mai declarat Pavlicenco.
25–27 iulie 2008
Membri ai PNL, care activeaza in invatamint, s-au aflat la Bacau, Romania, la invitatia Casei Corpului Didactic “Grigorie Tabacaru”. Proiectul “Democratie prin Multiculturalism” a fost initiat de reprezentanti ai PNL din Romania si a beneficiat de sprijinul prefecturii judetului Bacau, avind menirea sa contribuie la aprofundarea relatiilor dintre cadrele didactice din cele doua state romanesti.

Arhiva

2014 [9]
2013 [7]
2012 [5]
2011 [17]
2010 [24]
2009 [4]
2008 [24]
Alegeri [28]
Colaborarea internaţională