Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePNL

Evenimente ale PNL la tema “Politica externă / integrare europeană”

30 august 2013
În cadrul unei conferinţe de presă, Consiliul Unirii s-a declarat împotriva vizitei la Chişinău a vicepremierului rus, Dmitri Rugozin, şi a Patriarhului Kiril. “Dmitri Rogozin şi Patriarhul Kiril vin la Chişinău nu pentru a încuraja sau a binecuvânta aspiraţiile europene ale ţării, dar pentru a presa şi intimida autorităţile să rămână pe orbita rusească şi să renunţe la Summitul de la Vilnius”, a declarat liderul PNL, Vitalia Pavlicenco. Consiliul Unirii va protesta în faţa Guvernului şi a Catedralei Mitropolitane.
26 octombrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, a vorbit despre decizia pronunţată de instanţele naţionale privind dreptul PNL de a include în documentele de bază obiectivul, formulat concret şi expres, de unificare a Republicii Moldova cu România. “Hotărîrea Curţii Supreme de Justiţie din 24 octombrie 2012, care obligă Ministerul Justiţiei să înregistreze Noua Redacţie a Statutului PNL ce prevede obiectivul politic de Unire cu România, pune capăt antiromânismului primitiv şi antiunionismului agresiv promovat de forţele politice proruseşti”, a menţionat Pavlicenco.
25 aprilie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PNL Vitalia Pavlicenco a declarat că PLDM, care deţine Ministerul Afacerilor Externe, îi dezamăgeşte grav pe români şi pe alogenii cu viziuni şi orientări proeuropene, cînd nu adoptă o poziţie oficială a statului privind delegarea diplomatului Dmitri Rogozin în calitate de reprezentant al Preşedinţiei ruse în Transnistria. “Bîlbîiala peledemistă, absenţa pedistă şi incapacitatea pelistă de a transmite un mesaj adecvat forţelor antiromâneşti de la Kremlin anulează ideea de demnitate naţională”, a menţionat Pavlicenco. Totodată, PNL îndeamnă cetăţenii la Marşul de la Chişinău, de pe 13 mai dedicat celor 200 de ani de la raptul Basarabiei de către Imperiul Rus.
3 octombrie 2010
La Orhei a avut loc conferinţa teritorială de reconstituire a Filialei teritoriale a PNL, conferinţă la care au fost invitate conducerile tuturor organizaţiilor teritoriale şi candidaţii pentru Parlament din partea formaţiunii. Nu a fost o manifestare electorală, ci una strict politică, de partid. Potrivit unui Comunicat de presă al PNL, în cadrul conferinţei teritoriale echipa de la Orhei, conducerea Partidului Naţional Liberal şi alţi invitaţi, au vorbit despre mesajul PNL, despre obiectivele care stau în faţa formaţiunii, au cîntat Indemn la Unire şi au adoptat textul Declaraţiei politice de la Orhei, intitulate “Unirea este inevitabilă”. De asemenea, s-a discutat despre lista candidaţilor PNL pentru alegeri, pe care, în primii 15 se regăsesc 8 doamne şi 7 domni.
31 august 2010
Partidul Naţional Liberal a convocat o conferinţă de presă cu genericul “Propunerile PNL privind reintregirea Republicii Moldova”, în cadrul căreia preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, a prezentat o declaraţie prin care a cerut preşedintelui român Traian Băsescu, dar şi Cancelarului german Angela Merkel, altor lideri europeni să agreeze o decizie politică prin care România ar acorda — în mod automat — tuturor cetăţenilor din Republica Moldova, de pe ambele maluri ale Nistrului, cetăţenia română, fără ani grei de aşteptare. “Această soluţie ar fi şi una singură de apropiere a populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului, de reglementare transnistreană, prin oferirea orizonturilor europene oamenilor ţinuţi sub călcîiul regimului Smirnov-Antiufeev, ce îi pot manipula numai ţinându-i departe de lumea civilizată”, a declarat Pavlicenco.
21 aprilie 2010
Partidul Naţional Liberal pune la îndoială aderarea, în următorii 20 de ani, a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în cazul în care nu va fi creată o Uniune Interstatală cu România. O declaraţie în acest sens a făcut liderul PNL, Vitalia Pavlicenco, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Agenţia de presă “Info-Prim Neo”. “Unirea cu România este singura cale de integrare accelerată a Republicii Moldova în UE, iar PNL îşi asumă responsabilitatea să înceapă acest proces. Poporul trebuie să se pronunţe asupra dorinţei sau nedorinţei unirii cu România, participând la un referendum”, a spus Vitalia Pavlicenco. Potrivit preşedintelui PNL, Vitalia Pavlicenco, consecinţele pactului Molotov-Ribbentrop, anii de guvernare retrogradă, dar şi faptul că ultimele alegeri parlamentare nu au oferit o stabilitate politică — amână aderarea la UE pe un timp nedeterminat.
11 august 2008
PNL a organizat o Conferinta de presa in incinta agentiei Info-Prim Neo prin care a facut o Declaratie privind conflictul militar ruso-georgian: o lectie pentru Republica Moldova.
9 mai 2008
Partidului Naţional Liberal a desfaşurat, în Scuarul Operei Naţionale, Ziua Europei.

Arhiva

2014 [9]
2013 [7]
2012 [5]
2011 [17]
2010 [24]
2009 [4]
2008 [24]
Alegeri [28]
Politica externă / integrare europeană