Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePNL

Evenimente ale PNL la tema “Domeniul socio-cultural”

24 iunie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Partidului Naţional Liberal a declarat că împreună cu Consiliul Unirii va organiza pe 22 iunie curent un marş de doliu pentru victimele regimului totalitar comunist. Pavlicenco a specificat că din 2012 pînă acum, au fost desfăşurate mai multe acţiuni cu scopul de a sensibiliza românii de pe ambele maluri ale Prutului faţă de ororile cauzate de regimul totalitar comunist.
14 noiembrie 2013
La Chişinău, a avut loc şedinţa membrilor activi ai Consiliului Unirii, care au examinat mai multe subiecte, printre care consemnarea Zilei Naţionale a României la 1 decembrie. Potrivit unui comunicat de presă al PNL, s-a decis să se formeze un Grup de dialog şi coordonare al Consiliului Unirii cu partidele percepute ca naţionale, româneşti, şi cu asociaţiile mai importante şi mai active, care organizează manifestări, pentru a se încerca un program comun, care să conducă la conjugarea eforturilor unioniştilor pentru grăbirea Unirii.
18 iunie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii Consiliului Unirii şi-au manifestat indignarea faţă de comportamentul oficialilor din Partidul Liberal, pe care îl consideră “îngâmfat şi arogant”. “Nu ne vom alătura celor, care au făcut rău PL, dar nu putem ignora comportamentul comunist al conducerii acestui partid”, a declarat preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco. De asemenea, Consiliul Unirii a anunţat că pe 28 iunie curent va desfăşura Marşul Unionist al Demnităţii Naţionale.
27 martie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Consiliul Unirii, în care intră mai multe organizaţii neguvernamentale, a solicitat printr-un memorandum Parlamentelor Republicii Moldova şi României să reconfirme Actul Unirii din 27 martie 1918 şi în acest sens să fie modificate constituţiile ambelor ţări. Liderul PNL, Vitalia Pavlicenco a menţionat că reîntregirea României trebuie să aibă loc nu mai tîrziu de 2018, atunci cînd se vor împlini 100 de ani de la Unire.
22 decembrie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco a adresat o scrisoare deschisă conducerii Republicii Moldova, cerând declararea ambasadorului rus la Chişinău, Valeri Kuzmin, persona non grata, pe motiv că ambasadorul rus a vorbit la un eveniment, despre “ocupaţie română”. “Nu este pentru prima oară când ambasadorul rus încearcă să se comporte pe pământul nostru românesc drept un stăpân, amestecându-se într-un mod nepermis în treburile interne ale statului”, a menţionat Pavlicenco. Potrivit naţional-liberalilor ambasadorul rus trebuia expulzat încă de mult.
29 noiembrie 2011 | 
Liderul PNL, Vitalia Pavlicenco a declarat într-o conferinţă de presă că formaţiunea sa planifică pentru 1 decembrie mai multe acţiuni comune, “în scopul unificării forţelor romaneşti, unioniste, ce optează univoc pentru obiectivul imperativ al reunificării Republicii Moldova cu Romania”, a menţionat Pavlicenco. Potrivit liderului PNL, subiectul unirii este deocamdată o temă tabu pentru unii cetăţeni din Moldova, însă acest lucru trebuie educat în societate, pentru ca oamenii să-şi poată exprima liber convingerile.
7 octombrie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă liderul PNL, Vitalia Pavlicenco a declarat că formaţiunea sa îi îndeamnă pe liderii politici din arcul guvernamental să nu se întâlnească în calitate de supuşi cu Patriarhul rus Kirill, iar dacă nu au tăria şi verticalitatea aceasta, să explice Patriarhului să nu se vadă aici stăpân şi să analizeze iniţierea procesului de desprindere a Bisericii moldoveneşti de Patriarhia rusă.
28 iunie 2011
Partidul Naţional Liberal a organizat un Marş de la sediul formaţiunii spre Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru comemorarea victimelor ocupaţiei sovietice la Piatra instalată în faţa Guvernului. Manifestaţia organizată de PNL şi mai multe ONG-uri a început cu o slujbă de pomenire, oficiată de câţiva preoţi de la Mitropolia Basarabiei, ulterior a urmat un recital de versuri şi cântece cu tentă patriotică. Liderul PNL, Vitalia Pavlicenco a dat citire Apelului formaţiunii către Putere şi societatea civilă prin care a condamnat regimul sovietic de ocupaţie şi a cerut Guvernului să solicite despăgubiri conducerii Rusiei.
25 noiembrie 2010 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Naţional Liberal a adresat un mesaj tuturor cetăţenilor din Republica Moldova, ca fiecare cetăţean să-şi exercite votul pe data de 28 noiembrie 2010 în cadrul alegerilor parlamentare. PNL îndeamnă cetăţenii romani din Republica Moldova să voteze formaţiunea care cu o convingere de nesăbuit promovează unirea cu România spre binele cetăţenilor şi a realizării unui ideal istoric.
23 august 2010
Tinerii naţional-liberali au organizat vizavi de Ambasada Federaţiei Ruse, pe bd. Ştefan cel Mare, un flash-mob cu drapelele partidului în bernă, pentru comemorarea evenimentelor de la 23 august 1944, cînd Basarabia a fost ocupată a doua oară de Armata Sovietica, fiind ruptă de România, după tragica ocupare sovietică de la 28 iunie 1940, urmare a Pactului Molotov-Ribbentrop.
28 iunie 2010
Partidul Naţional Liberal susţine demersul cancelarului german, Angela Merkel, şi a preşedintelui rus, Dmitri Medvedev, de creare a Comitetului UE — Rusia care se va ocupa implicit de problema transnistreană, despre aceasta au anunţat membrii PNL în cadrul unei conferinţe de presă la Info-Prim Neo. Printr-o scrisoare adresată cancelarului german şi făcută publică în cadrul conferinţei de presă, PNL îşi exprimă speranţa că acest comitet, va constata adevărata cauză a separatismului din Republica Moldova. Liderul Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, a declarat că PNL se adresează cancelarului German, care s-a angajat să reprezinte interesele Republicii Moldova în dialogul cu Federaţia Rusă, să intervină pe lângă conducerea politică a acesteia să corecteze, cât mai grabnic, nedreptatea de acum 70 de ani — divizarea României, prin anularea Pactului Molotov-Ribbentrop. În altă ordine de idei, Vitalia Pavlicenco a subliniat că PNL salută decretul preşedintelui interimar Mihai Ghimpu de a declara ziua de 28 iunie Zi de ocupaţie sovietică şi comemorare a victimelor regimului comunist.
9 mai 2010
Organizaţia Tinerilor Naţional-Liberali a protestat în Scuarul Europei în cadrul unui flash-mob cu steagurile PNL în berna, împotriva participării grupului de militari din Republica Moldova la Parada Roşie de la Moscova. Preşedinta Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, a declarat că “prin această concesiune făcută de Guvern şi de unii lideri ai Alianţei pentru Integrarea Europeană, se înregistrează o deviere condamnabilă de la orientarea europeană a politicii externe a statului, anunţată de formaţiunile liberale de la guvernare în campania electorală şi după venirea la Putere”.
26 decembrie 2008
Un grup de 20 de tineri naţional-liberali, au participat alături de alţi tineri din mai multe partide politice (AMN, PLDM, PL, PD) şi de tineri neafiliaţi politic, la acţiunea de protest (flash-mob) în faţa Palatului Republicii, contra promisiunilor deşarte ale guvernării în Anul tineretului.
25 septembrie 2008
Un grup de tineri membri ai Partidului National-Liberal, au pichetat Parlamentul dominat de o majoritate comunista.
25–27 iulie 2008
Membri ai PNL, care activeaza in invatamint, s-au aflat la Bacau, Romania, la invitatia Casei Corpului Didactic “Grigorie Tabacaru”. Proiectul “Democratie prin Multiculturalism” a fost initiat de reprezentanti ai PNL din Romania si a beneficiat de sprijinul prefecturii judetului Bacau, avind menirea sa contribuie la aprofundarea relatiilor dintre cadrele didactice din cele doua state romanesti.
31 mai 2008
Un grup de membri ai Biroului Permanent Central al PNL — Vitalia Pavlicenco, Anatol Revenco si Constantin Pasecinic — au participat la sarbatoarea de 1 iunie, Ziua Internationala a Copilului, in orasul Drochia, la o intilnire cu grupul de sprijin al PNL din Drochia si la sedinta statutara a Delegatiei Politice Teritoriale Falesti.
27 mai 2008
Deputatul Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, si Diana Crudu, presedintele Oorganizatiei Femeilor National-Liberale au inminat premii banesti celor mai bune eleve si celor mai buni elevi de la liceu “Hyperion” din Durlesti.
22 mai 2008
Tinerii National-Liberali, printr-o manifestare spontana pe trotuarul din fata Legislativului, au participat la o actiune de protest contra adoptarii in lectura a doua, de catre majoritatea comunisto-pepecedista, a Conceptiei securitatii nationale.

Arhiva

2014 [9]
2013 [7]
2012 [5]
2011 [17]
2010 [24]
2009 [4]
2008 [24]
Alegeri [28]
Domeniul socio-cultural