Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014Curier electoral

Curier electoral din 5 decembrie 2014

|versiune pentru tipar|

CEC a totalizat rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a totalizat rezultatele alegerii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XX-a. Potrivit CEC, la votare au participat 1,649,402 alegători sau 57.28% din numărul de persoane înscrise în listele electorale — 53.46% dintre votanţi constituie femei şi 46.54% sunt bărbaţi.

Conform profilului de vîrstă al alegătorilor care au participat la scrutinul de duminică, avem următoarea situaţie:

Potrivit voturilor valabil exprimate obţinute de concurenţii electorali care au întrunit cel puţin şase la sută din voturile valabil exprimate în ansamblu pe ţară la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, mandatele de deputat în Parlamentul RM de legislatura a XX-a s-au distribuit după cum urmează:

De asemenea, CEC informează că

La secţiile de votare deschise pentru cetăţenii moldoveni domiciliaţi în unele localităţi din stînga Nistrului, în mun. Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni au votat 9,261 persoane.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, CEC a aprobat şi Raportul cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014. Prin urmare, Comisia va prezenta Curţii Constituţionale, în vederea confirmării rezultatelor şi validării mandatelor deputaţilor, procesul-verbal privind totalizarea rezultatelor alegerilor, lista deputaţilor pentru validarea mandatelor de deputat, listele candidaţilor declaraţi supleanţi la funcţia de deputat şi raportul CEC cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014. // CEC

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali