Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteComune

Evenimente comune la tema “Politica externă / integrare europeană”

PLDMPDMPLR, 2 iulie 2014
Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai PLDM, PDM şi PLR s-au adunat în faţa Parlamentului în semn de susţinere a ratificării Acordului de Asociere cu UE. Liderii celor trei partide, Vlad Filat, Marian Lupu şi Ion Hadârcă au vorbit despre semnificaţia ratificării documentului şi au reiterat beneficiile implementării Acordului.
PLDMPDMPLR, 28 aprilie 2014
Liderii Coaliţiei Proeuropene au susţinut un briefing de presă, la întoarcerea din Atena, cu prilejul liberalizării vizelor, în cadrul căruia au împărtăşit sentimentele de mîndrie şi bucurie pe care le-au trăit în capitala Greciei. “Astăzi am fost martorii reîntregirii unor familii, urmează de-acum încolo şi mai multe familii să se reîntregească. Foarte curînd urmează să semnăm Acordul de Asociere”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat. În aceeaşi ordine de idei, preşedintele PDM, Marian Lupu, a precizat că “s-a simţit plus valoarea pentru paşapoartele moldoveneşti. Începînd de astăzi a căzut o cortină de fier”. Totodată, preşedintele PLR, Ion Hadârcă, a remarcat că trăieşte una dintre puţinele clipe fericite pentru istoria neamului.
Coaliţia de guvernare a semnat un Acord privind consolidarea forţelor pro-europene la nivel local
PLDMPDMPLR, 12 martie 2014 | 
Pe 11 martie 2014, în cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PDM) şi Partidul Liberal Reformator (PLR) au semnat Acordul cu privire la consolidarea forţelor pro-europene la nivel local[]
PLDMPDMPLR, 20 februarie 2014
La Chişinău, a avut loc şedinţa Coaliţiei Pro-Europeane de Guvernare în cadrul căreia, liderii PLDM, PDM şi PLR au demarat campania de informare a populaţiei despre integrarea europeană. “Oamenii trebuie să cunoască adevărul despre ce le propune Uniunea Europeană. Trebuie să-i informăm corect, pentru a stopa minciuna şi intrigile comuniştilor. PLDM pregătise anterior această campanie, acum cu toţii vom informa cetăţenii”, a spus preşedintele liberal-democraţilor, Vlad Filat.
PSRMPPM, 20 noiembrie 2013
Oponenţii integrării europene a Moldovei au desfăşurat o acţiune de protest lîngă reprezentanţa Uniunii Europene la Chişinău, solicitînd publicarea textului Acordului de Asociere RM-UE. Protestul a fost organizat de Mişcarea populară “Rodina — Uniunea Eurasiatică”, Organizaţia “Sunt moldovean şi vorbesc moldoveneşte”, “Liga tineretului rus”, Organizaţia de tineret a PSRM “Garda tînără” şi Partidul “Patrioţii Moldovei”. La evenimente au participat cca 200 de manifestanţi şi au scandat “UE — închisoarea naţiunilor!”, “Parteneriatul Estic al UE — mormîntul Moldovei!”.
Partidele aflate la guvernare au organizat acţiunea “Pentru Moldova! Pro Europa”
PLDMPDM, 3 noiembrie 2013 | 
Pe 3 noiembrie 2013, la Chişinău, a avut loc un miting de amploare pentru susţinerea parcursului integrării europene a Republicii Moldova. Acţiunea a fost organizată de Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană (Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi grupul liberalilor reformatori)[]
Vot de încredere acordat Guvernului “Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană”
PLDMPDMPL, 30 mai 2013
Pe 30 mai 2013, Parlamentul Republicii Moldova a acordat vot de încredere Guvernului “Coaliţiei pentru Guvernare Pro-europeană” condus de liberal-democratul Iurie Leancă[]
Liderii partidelor parlamentare s-au întîlnit cu Angela Merkel
PCRMPDMPL, 22 august 2012 | 
Pe 22 august, liderii PCRM, PDM şi PL au avut o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel, aflată într-o vizită oficială în Republica Moldova[]
PLPLDMAMN, 26 iunie 2009
Consiliul Politic Pentru Dialog şi Cooperare (Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Alianţa “Moldova Noastră”) au susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Rezultatele vizitei reprezentanţilor PL, PLDM şi AMN la APCE şi poziţia privind Rezoluţia adoptată”.
PLDMAMNPL, 8 mai 2009
PLDM, AMN şi PL au susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, pe tema: “Rezoluţia Parlamentului European cu privire la R.Moldova”.

Arhiva

2016 [3]
2015 [2]
2014 [11]
2013 [18]
2012 [17]
2011 [22]
2010 [20]
2009 [18]
2008 [4]
2004 [1]
2003 [6]
2002 [2]
Alegeri [60]
Politica externă / integrare europeană