Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePPCD

Congresul al VIII-lea al PPCD

|versiune pentru tipar||
PPCD / 16 mai 2004

La 16 mai curent, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău şi-a ţinut lucrările Congresul al VIII-lea al Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD). La Congres au participat peste 2000 de delegaţi de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În calitate de invitaţi de onoare, la lucrările Congresului au participat: vicepreşedintele Partidului Popular European şi preşedintele Uniunii Forţelor de Dreapta din Bulgaria, Nadejda Mihailova; membrul Uniunii Creştin-Democrate din Germania, Nobert Neuhauss şi vicepreşedintele Uniunii pentru Reconstrucţia României, Mihaela Vincze.

În debutul lucrărilor Congresului, Iurie Roşca, preşedintele PPCD, a realizat bilanţul activităţii formaţiunii sale pentru ultimii ani, referindu-se la: accederea PPCD în rîndurile Internaţionalei Creştin-Democrate; “conflictul politic major dintre comunişti şi creştin-democraţi”; abuzurile din partea elitei politice conducătoare; compromiterea ideii lansate de PPCD privind constituirea unui bloc unic al opoziţiei democratice în vederea participării în comun la alegerile parlamentare din 2005; diferendul transnistrean etc.

Participanţii la Congres au adoptat o serie de modificări la Statutul PPCD, l-au reales în calitate de preşedinte al formaţiunii creştin-democrate pe Iurie Roşca, iar în calitate de vicepreşedinţi au fost menţinuţi Vlad Cubreacov şi Ştefan Secăreanu. Ion Neagu a fost reales şi el în funcţia de secretar general al PPCD.

Totodată, delegaţii la Congres au adoptat şi cîteva documente importante.